Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo nedal penaltu, Juventusu stačila na postup aj bezgólová remíza

Futbalisti Juventusu Turín splnili v piatok úlohu favorita na postup a pri obnovení prerušenej sezóny v krajine si vybojovali účasť vo finále Talianskeho pohára.

13.06.2020 11:02
debata
Nahnevaný Cristiano Ronaldo po nepremenenej... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Cristiano Ronaldo Nahnevaný Cristiano Ronaldo po nepremenenej penalte.

Futbalisti Juventusu Turín splnili v piatok úlohu favorita na postup a pri obnovení prerušenej sezóny v krajine si vybojovali účasť vo finále Talianskeho pohára. V domácej odvete proti AC Miláno ich napokon nemusela mrzieť nepremenená penalta Cristiana Ronalda, keďže po výsledku 1:1 v prvom dueli im na postup stačila aj bezgólová remíza.

„Najdôležitejšie pre nás je, že sme si zaistili finálovú účasť a teraz sa môžeme sústrediť na splnenie prvého cieľa v sezóne,“ povedal kapitán Juventusu Leonardo Bonucci. Jeho tím čaká finále už na budúcu stredu, na Olympijskom štadióne v Ríme bude jeho súperom SSC Neapol. Vlani Juventus vypadol už vo štvrťfinále domáceho pohára s Atalantou, trofej získalo Lazio Rím.

Juventus mal od začiatku hernú prevahu, ktorú mohli pretaviť do náskoku už po štvrťhodine hry. Andrea Conti zahral v šestnástke rukou, no Cristiano Ronaldo z nariadenej jedenástky opečiatkoval iba žrď bránky súpera. Hostia vzápätí prišli o vylúčeného Anteho Rebiča, ktorý videl červenú kartu po nevyberavom zákroku na Danila, no až do konca duelu odolávali a neinkasovali ani raz.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Postupový gól sa im ale streliť nepodarilo, v ofenzíve im citeľne chýbal suspendovaný Zlatan Ibrahimovič, ktorý navyše nie je ešte úplne fit po svalovom zranení. Juventus tak postúpil vďaka gólu strelenému na ihrisku súpera v prvom zápase ešte v polovici februára.

„Nebolo ľahké odohrať dôležitý zápas po dlhej pauze a pred prázdnym hľadiskom. Začali sme dobre, potom sme trochu stratili kompaktnosť a Miláno hralo aj s desiatimi mužmi veľmi dobre. Nedali sme penaltu, ale aj takí velikáni ako Ronaldo môžu spraviť chybu. Neprialo mu dnes šťastie, ale som presvedčený, že odteraz už uvidíme iba silný Juventus a silného Ronalda,“ tvrdí Bonucci.

Pred zápasom si aktéri minútou ticha uctili obete ochorenia COVID-19 v Taliansku, ktoré je s viac ako 34-tisíc úmrtiami jedna z najzasiahnu­tejších krajín novým koronavírusom na svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo