Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Legenda petržalského futbalu. Zomrel bývalý kapitán a tréner klubu

V pondelok vo veku 68 rokov zomrel po ťažkej chorobe bývalý futbalista a tréner ZŤS Petržalka Peter Pavlovič. Na svojej internetovej stránke o tom informoval klub FC Petržalka.

02.06.2020 22:44
debata

„Legenda petržalského futbalu, obranca a kapitán mužstva v najslávnejšom období 80. rokov, kedy sa Petržalka historicky prvýkrát prebojovala v sezóne 1981/82 medzi československú klubovú elitu, na čo neskôr nadviazala účasťou v 1. českoslo­venskej lige v sezóne 1984/85. Peter Pavlovič odohral počas dvoch prvoligových ročníkov 51 zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly,“ píše sa na oficiálnej stránke klubu.

Po ukončení hráčskej kariéry viedol mužstvo ako tréner v 1. SNL, trénerské žezlo neskôr odovzdal svojmu nástupcovi na lavičke Vladimírovi Weissovi.

v pozícii kouča pôsobil aj v bratislavských kluboch Matador a Spoje, s petržalským futbalom bol v úlohe trénera a funkcionára spätý do roku 2010, v nasledujúcom období vykonával funkciu kustóda v bratislavskom Slovane.

„Kolegovia a priatelia z petržalskej futbalovej rodiny prijali správu s hlbokým zármutkom a rodine zosnulého vyjadrujú úprimnú sústrasť. V našich myšlienkach sme v tejto chvíli najmä s jeho najbližšími. Česť jeho pamiatke,“ uvádza portál fcpetrzalka.sk.

Najlepší futbalisti svojich dekád Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1920 - 1930: Španiel Ricardo Zamora.
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Petržalka #Peter Pavlovič