Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď rivalita poháňa. Ronaldo prezradil, čo najviac obdivuje na Messim

Sú najlepšími futbalistami tejto generácie. Superhviezdy a hrajúce legendy, ktoré dovedna získali 11 Zlatých lôpt.

15.05.2020 08:42
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo Foto: ,
Lionel Messi z Barcelony a Cristiano Ronaldo ešte v drese Realu Madrid.
debata (2)

Cristiano Ronaldo povedal, že obdivuje kariéru Lionela Messiho a spôsob, ktorým ho prinútil vylepšovať svoju vlastnú hru. V podobnom duchu sa dávnejšie vyjadril aj Messi. Je to ďalší dôkaz, že dvaja súperi, ktorí sa môžu hrdiť titulmi v španielskej La Lige i Lige majstrov, sa navzájom rešpektujú.

„Klobúk dole pred tým, čo Messi doteraz dosiahol. Pred časom už povedal, že mal problém, keď som opustil španielsku ligu, pretože si cení rivalitu,“ vrátil sa Ronaldo pre RMC Sport k svojmu prestupu z Realu Madrid do Juventusu.

„Ide o zdravú rivalitu, ktorá bola aj súčasťou iných športov. Michael Jordan mal rivalov v basketbale, Ayrton Senna a Alain Prost boli rivali vo formule 1,“ zamyslel sa Portugalčan.

„Bolo pekné hrať proti Cristianovi, vďaka nemu získal Madrid silnejšiu stránku. Na začiatku sezóny (prvej bez Ronalda v Španielsku, pozn.) som povedal, že Madridu bude chýbať. Takisto ako by chýbal hociktorému tímu,“ zneli Messiho slová, keď stratil najväčšieho súpera v La Lige.

„Veľa fanúšikov Realu odchodom nahneval, ale to je realita. Nečudo, strelil 50 gólov v sezóne a bol kľúčovým hráčom tímu,“ dodal Argentínčan.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Lionel Messi