Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiletku skryl v rukavici a dorezal sa. Futbalové príbehy, ktoré nepoznáte

Život, aj ten futbalový, píše bizarné príbehy. Spoznajte s nami niektoré z nich.

05.05.2020 19:04
debata (2)

Hrdina i nešťastník v jednom

Písal sa rok 1975 a Leicester hostil Aston Villu. Zápas sa skončil 2:2 – nič výnimočné. Pre hosťujúceho Chrisa Nicholla sa však stal nezabudnuteľným.

Dnes už bývalému stopérovi sa podaril husársky kúsok. Strelil všetky štyri góly – áno, dva do siete Leicestru, dva do vlastnej. Meno iného hráča v listine strelcov veru nesvietilo…

„Po zápase som preto šiel za rozhodcom, aby som si od neho vypýtal loptu. Len tak, na pamiatku. Jeho odpoveď však bola záporná. Vraj je to pre neho posledný duel v kariére, preto si chce loptu nechať,“ spomína si na vtipné momenty Nicholl.

„Hm, práve som strelil v drese Aston Villy prvý hetrik a ani si nemôžem nechať loptu,“ glosoval vzápätí hrdina i nešťastník duelu.

Balotelli v škole

Bol to tradičný obrázok. Futbalisti Manchestru City práve ukončili tréning, po ktorom na nich čakali fanúšikovia. Medzi nimi i malý chlapec, ktorý túžil po podpise kontroverzného útočníka Maria Balotelliho.

Mario Balotelli s dresom Manchesteru City. Foto: SITA
Mario Balotelli Mario Balotelli s dresom Manchesteru City.

V momente, keď mladý priaznivec podal talianskemu strelcovi pero, ten ho zaskočil nezvyčajnou otázkou. „Prečo nie si v škole?“

Chlapec chvíľu nevedel, ako reagovať, no vzápätí sa mu v očiach zaleskli slzy a rozplakal sa. Keď chcel Balotelli poznať dôvod jeho náreku, rozpovedal mu príbeh o tom, ako ho spolužiaci šikanujú.

Balotelli nenechal chlapca v úzkych. Okamžite konal. Fanúšika vzal spolu s jeho matkou do školy, stretol sa s riaditeľkou a situáciu vyriešil.

Podvodník so žiletkou v rukavici

Záver juhoamerickej kvalifikácie MS 1990 sa niesol v mimoriadne dramatickom tóne.

Brazílska Maracana bola natrieskaná do posledného miesta. Podľa oficiálnych údajov sa na štadióne tiesnilo viac ako 140-tisíc ľudí – aby videli, ako ich miláčikovia odolajú Čile a oslávia postup na šampionát.

To však netušili, že zápletka sa dočká šokujúceho vyvrcholenia…

Hostia, ktorí potrebovali v poslednom zápase zvíťaziť, aby v tabuľke preskočili svojho rivala, prehrávali 0:1. Ich sen o postupe sa každou minútou rozplýval.

V tom priletela na ihrisko z domáceho sektora svetlica. Televízne kamery zaostrili na brankára Čile Roberta Rojasa. Ležal na zemi, bojoval s bolesťou. Z hlavy mu tiekla krv. Jeho spoluhráči v panike volali lekárov, následne ho odniesli do útrob štadióna.

Čilania preto odmietli pokračovať v zápase, žiadali kontumáciu. Rozhodca ich požiadavke vyhovel, súboj ukončil. No Čilania sa postupu nedočkali.

Ako neskôr potvrdili televízne zábery, z Rojasa sa vykľul podvodník. Na zem sa totiž zvalil napriek tomu, že delobuch pristál niekoľko metrov od neho. A krv na jeho hlave? Zranenie si spôsobil sám – žiletkou ukrytou v rukavici.

Brazília sa tak tešila z postupu na záverečný turnaj, Čile vylúčili z kvalifikácie MS 1990 a dostalo i zákaz zúčastniť sa bojov o MS 1994.

A Rojas? Ten dostal doživotný dištanc.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Mario Balotelli #Chris Nicholl #Roberto Rojas