Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Francúzska a United: Žil som na ulici a žobral pred obchodmi

Bol kapitán francúzskej reprezentácie i Manchestru United. Je jeden z najlepších ľavých obrancov futbalovej histórie. Získal päť anglických titulov, dva talianske a triumfoval aj v Lige majstrov. Patrice Evra pochádza z najchudobnejších pomerov, no ako hovorí, nič z detstva by nemenil.

03.05.2020 16:55
Patrice Evra Foto: ,
Už bývalý francúzsky futbalista Patrice Evra získal v kariére 21 trofejí.
debata (1)

"Mal som veľa súrodencov, mali sme to ťažké. Áno, žili sme v krásnom Paríži, no boli časy, keď sme bývali na ulici a nemali sme čo do úst. Brat Dominique pracoval v McDonalde, chodieval som za ním počas obedných prestávok a dával mi kúsky jedla.

Nehanbím sa povedať, že som pred obchodmi žobral o peniaze. Sedel som tam a keď šiel niekto okolo, žiadal som o euríčko. Niekedy mi prispeli, inokedy nie. Keď sa podarilo, šiel som si kúpiť sendvič.

Boli to ťažké časy. No dokázal som aj vtedy nachádzať radosť a nič z toho, čo som prežil, by som nemenil, pretože som sa vďaka tomu stal mužom, akým som dnes.

Keď uspejete, ľudia často vidia len výsledok. No veľa som sa naučil práve na ulici a zocelilo ma to. Po náročných MS v roku 2010 ma veľa ľudí kritizovalo. No uniesol som to, pretože na ulici som zažil omnoho ťažšie časy.

Nie som obeť, necítim kvôli svojej minulosti smútok. Nerozprávam tieto veci kvôli tomu, aby ma ľudia obdivovali. Skrátka reprodukujem svoj príbeh a chcem motivovať deti, aby sa nevzdávali za žiadnych okolností," vravel Evra v podcaste Manchestru United.

Evra má dnes 38 rokov. Pôsobil v Nice, Monacu, Manchestri United, Juventuse, Marseille, kariéru ukončil v roku 2018 v londýnskom West Hame United. Za Francúzsko odohral 81 zápasov. V roku 2009 ho vyhlásili za najlepšieho ľavého obrancu sveta.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Patrice Evra