Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Viceprezident FIFA navrhol zmenu systému. Týka sa aj Fortuna ligy

Viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Victor Montagliani navrhol zásadnú zmenu európskeho futbalového kalendára. Namiesto súčasného systému jeseň - jar by sa podľa neho mohlo hrať opačne, teda v priebehu celého kalendárneho roka.

02.05.2020 20:02
FUTBAL-FL: Bratislava - Trnava Foto: ,
Tehelné pole pred stretnutím Slovana Bratislava a Spartaka Trnava.
debata (4)

Pandémia koronavírusu zastavila takmer všetky súťaže a podľa Montaglianiho je vhodný čas na to, aby sa začalo debatovať o možnosti zmeniť európsky kalendár. Tá by sa hodila aj s ohľadom na termín MS 2022 v Katare.

„Naskytla sa nám vhodná príležitosť, keďže sa svetový šampionát v roku 2022 bude hrať na prelome novembra a decembra,“ uviedol kanadský biznismen v rozhovore pre taliansku rozhlasovú stanicu Radio Sportiva.

„V Amerike sa hrá podľa kalendárneho roka. Toto riešenie by mohlo byť použité aj v Európe a Afrike. Je to možnosť, o ktorej sa dá diskutovať na národnej i kontinentálnej úrovni,“ dodal prezident Futbalovej konfederácie Severnej a Strednej Ameriky a Karibiku (CONCACAF).

S rovnakým nápadom prišiel už v roku 2013 vtedajší predseda Európskej klubovej asociácie (ECA) a v súčasnosti výkonný riaditeľ Bayernu Mníchov Karl-Heinz Rummenigge.

„Leto je všade najlepšia časť roka, či už v Nemecku, Francúzsku alebo Anglicku. Ale je to presne tá časť roka, keď futbal nehráme,“ povedal vtedy Rummenigge.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga #koronavírus