Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viceprezident FIFA navrhol zmenu systému. Týka sa aj Fortuna ligy

Viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Victor Montagliani navrhol zásadnú zmenu európskeho futbalového kalendára. Namiesto súčasného systému jeseň - jar by sa podľa neho mohlo hrať opačne, teda v priebehu celého kalendárneho roka.

02.05.2020 20:02
FUTBAL-FL: Bratislava - Trnava Foto: ,
Tehelné pole pred stretnutím Slovana Bratislava a Spartaka Trnava.
debata (4)

Pandémia koronavírusu zastavila takmer všetky súťaže a podľa Montaglianiho je vhodný čas na to, aby sa začalo debatovať o možnosti zmeniť európsky kalendár. Tá by sa hodila aj s ohľadom na termín MS 2022 v Katare.

„Naskytla sa nám vhodná príležitosť, keďže sa svetový šampionát v roku 2022 bude hrať na prelome novembra a decembra,“ uviedol kanadský biznismen v rozhovore pre taliansku rozhlasovú stanicu Radio Sportiva.

„V Amerike sa hrá podľa kalendárneho roka. Toto riešenie by mohlo byť použité aj v Európe a Afrike. Je to možnosť, o ktorej sa dá diskutovať na národnej i kontinentálnej úrovni,“ dodal prezident Futbalovej konfederácie Severnej a Strednej Ameriky a Karibiku (CONCACAF).

S rovnakým nápadom prišiel už v roku 2013 vtedajší predseda Európskej klubovej asociácie (ECA) a v súčasnosti výkonný riaditeľ Bayernu Mníchov Karl-Heinz Rummenigge.

„Leto je všade najlepšia časť roka, či už v Nemecku, Francúzsku alebo Anglicku. Ale je to presne tá časť roka, keď futbal nehráme,“ povedal vtedy Rummenigge.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga #koronavírus