Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O falošnom pase či spoluväzňoch. Ronaldinho prvýkrát prehovoril

Bývalý brazílsky futbalista Ronaldinho absolvoval svoj prvý verejný rozhovor od svojho zadržania v Paraguaji za používanie falošných dokladov.

27.04.2020 21:22
Ronaldinho Foto: ,
Ronaldinho v sprievode paraguajskej polície začiatkom apríla.
debata

Deklaroval, že maximálne spolupracuje s justičnými orgánmi a že voči Paraguaju nepociťuje žiadnu trpkosť za vzniknutú situáciu.

Bývalý hráč FC Barcelona či AC Miláno si odsedel 32 dní vo vyšetrovacej väzbe, no súčasnosť trávi v „domácom“ väzení v izolovanom hotelovom zariadení.

Na Parauguaj nezanevrie

„Mimoriadne nás prekvapila informácia, že doklady, ktoré používame, sú nelegálne,“ povedal v rozhovore pre televíziu ABC Color Ronaldinho, ktorého zatkli rovnako ako jeho brata Roberta Assisa. „Od tej chvíle sme všetko vysvetlili a splnili všetko, čo od nás požadovali,“ dodal.

Ako sa očakávalo, vo väzení čelil veľkému záujmu. „Hrať futbal, rozdávať autogramy a fotografovať sa je súčasťou môjho života. Nie je dôvod na to, aby som to prestal robiť. Najmä pri ľuďoch, ktorí zažili ťažké časy rovnako ako ja.“

VIDEO: Ronaldinho ukázal vo väzbe aj futbalové umenie

Ronaldinho napriek nepríjemnému zážitku odmieta, že by sa jeho vnímanie Paraguaja zhoršilo. „Od prvých dní až doteraz som zo strany Paraguajčanov pociťoval vrelosť, náklonnosť a rešpekt. Som za to veľmi vďačný. Verím a modlím sa za to, aby všetko dopadlo dobre,“ povedal majster sveta z roku 2002.

Teší sa na mamu

Na otázku, aké budú jeho plány, keď bude konečne na slobode, Ronaldinho odpovedal: „Prvou vecou, ktorú urobím, je, že dám mame veľký bozk. Od začiatku koronavírusovej krízy prežila ťažké obdobie. Potom zistím, aké má dopady táto situácie a budem pokračovať vďaka viere a sile."

Bývalý brazílsky reprezentant využil na vstup do krajiny falošný paraguajský pas. Podľa právnikov ho víťaz ankety Zlatá lopta z roku 2005 dostal od miestneho sponzora ako dar. Pre iné problémy so zákonom mu už v jeho rodnej krajine v roku 2019 zadržali brazílsky aj španielsky pas.

debata chyba
Viac na túto tému: #ronaldinho