Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal naruby. Toto je päť najšokujúcejších výsledkov v histórii

Zápasy, na ktoré sa už nezabudne, potvrdili, že futbal nemá logiku.

23.04.2020 20:52
Brazília, Nemecko Foto: ,
Brazílska fanúšička nevedela prekusnúť prehru 1:7 s Nemeckom.
debata (3)

5. MK Dons – Manchester United 4:0 (Anglický ligový pohár, 25.8.2014)

V sezóne 2012/13 anglickí majstri, o rok neskôr siedmi. David Moyes sa musel porúčať a na jeho miesto prišiel slávny Louis van Gaal. Lenže jeho začiatok pri mužstve bol totálna katastrofa…

Ak si myslel, že strata bodov proti Swansea a Sunderlandu je to najhoršie, tak to teda nie. Na konci augusta prišla šokujúca prehra v Ligovom pohári na ihrisku mužstva, ktoré fungovalo desať rokov a hralo až štvrtú najvyššiu súťaž.

4. KĽDR – Taliansko 1:0 (majstrovstvá sveta, 19.7.1966)

Taliani boli dvojnásobní svetoví šampióni, futbalisti zo severnej časti kórejského polostrova mali premiéru. Mala to byť jednoznačná záležitosť.

Ale nebola.

Taliani nemali vôbec nič isté, na postup zo skupiny potrebovali bod. V 41. minúte zápasu ich však šokoval Doo-Ik Pak, nerazzurri sa už na odpoveď nezmohli.

3. Dánsko – Nemecko 2:0 (finále ME, 26.6.1992)

Na turnaji nemali vôbec štartovať, lebo sa naň nekvalifikovali. Ale život prináša aj nepredvídateľné udalosti. Na začiatku 90. rokov ňou bol konflikt na Balkáne. Silní Juhoslovania tak na šampionát nepricestovali a možnosť dostalo Dánsko.

Bol to zaslúžený triumf, lebo Dáni vo Švédsku predčili Francúzov, Angličanov, Holanďanov a vo finále aj supersilných Nemcov.

2. Uruguaj – Brazília 2:1 (majstrovstvá sveta, 16.7.1950)

Švédov rozbili 7:1, Španielov 6:1, domácej Brazílii stačila proti Uruguaju remíza, aby sa stala prvýkrát svetovým šampiónom vo futbale.

Keď strelila úvodný gól, 170-tisícová Maracana sa šla rozpadnúť. Lenže podceňovaní Uruguajčania ju dvomi gólmi totálne umlčali. Dlhé roky považovali domáci túto porážku za najtragickejši­u vôbec.

1. Brazília – Nemecko 1:7 (semifinále MS, 9.6.2014)

Bol to taký obrovský šok, že na Twitteri sa ihneď objavilo takmer 36 miliónov správ týkajúcich sa zápasu a výsledku 1:7.

Nemci zlomili v semifinále MS hneď niekoľko rekordov. Brazília nikdy toľko gólov neinkasovala, žiadny tím nedostal v semifinále MS takúto nakladačku.

Mnohí predpovedali, že Nemecko vyhrá, ale nikto nečakal spôsob ani konečné skóre. Domáce publikum bolo po desiatich minútach také omráčené, že buď plakalo, alebo fandilo svojim dobyvateľom.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #nemeckí futbalisti #brazílsku futbalisti