Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uzdravená legenda: Keď začnú ligu Nemci, aj naši budú prosíkať

Futbalová legenda Ladislav Vízek, opora zlatého československého tímu na OH 1980 aj bronzového na európskom šampionáte v rovnakom roku, má negatívny test na nový koronavírus.

22.04.2020 20:20
Ladislav Vízek Foto: ,
Ladislav Vízek.
debata (2)

Šesťdesiatpäťročný niekdajší útočník bojoval s ochorením približne od polovice marca.

„Bol som sa prejsť na bicykli, len tak naľahko, myslel som si, že som to podcenil a prechladol som. Bežné chrípky som mával aj v minulosti. Keď sa môj stav zhoršoval, strácal som chuť a čuch, testy potvrdili koronavírus. Chytil som ho na mariáši, od kamaráta, sedel oproti, dával mi fleky a stále prskal. U neho to zistili a keď povedal, s kým mariáš hral, už mali aj mňa,“ opísal pred dvoma týždňami v rozhovore pre Pravdu.

Pre TN.cz teraz priznal, že aj keď sa z ochorenia vystrábil, stále sa cíti unavený:

„Som dolámaný. Hovoria mi: pozri sa na občiansky. Pozrel som sa, ale bol som zvyknutý na niečo iné. Telo mi zostalo po tom mesačnom ležaní nejako zdevastované. Aj ja mám taký pocit, že som stále chorý, aj keď ten bacil už nemám.“

Dokonca si vyskúšal golf aj tenis. „Ale bol som potom dva dni úplne mimo,“ poznamenal rodák z mesta Chlumec nad Cidlinou, ktorý odohral väčšinu kariéry v pražskej Dukle.

Pokračovanie futbalovej sezóny by ho potešilo, no mrzí ho dôležitá súčasť – absencia divákov na tribúnach.

„Myslím si, že hneď ako začnú Nemci, aj naši pôjdu ‚s prosíkom‘ za Prymulom (námestník českého ministra zdravotníctva, šéf českého krízového štábu, pozn.) alebo Vojtěchom (minister zdravotníctva ČR), a podľa mňa to dovolia o nejaký týždeň skôr,“ predpokladá Vízek.

Podľa jeho slov by sa teda najvyššia futbalová súťaž za riekou Morava mohla začať skôr ako v avizovanom termíne, ktorým je 8. jún. V prípade nemeckej Bundesligy sa hovorí o reštarte 9. mája.

O neprítomnosti fanúšikov na zápasoch povedal: „Viem to podľa seba, je to iný futbal. Chlapcov to nebude baviť, aj keď sú nadržaní na futbal, tri mesiace ho nehrali. Bude im to prekážať, ale nič sa nedá robiť,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Ladislav Vízek