Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol kapitánom, legendou Chelsea. Terryho chceli len dva kluby

Bývalý obranca futbalistov FC Chelsea John Terry priznal, že mal počas kariéry iba dve ponuky na prestup.

15.04.2020 12:24
John Terry Foto: ,
John Terry nad hlavami spoluhráčov z FC Chelsea po poslednom zápase sezóny Premier League.
debata

V drese „Blues“ odohral viac ako 500 zápasov, v klube pôsobil od svojich štrnástich rokov.

Terry je najúspešnejším kapitánom Chelsea. Získal tri tituly v Premier League, tri triumfy vo FA Cupe, a dva Ligové poháre.

Pričinil sa aj o triumf v Lige majstrov v roku 2012, hoci vo finále proti Bayernu Mníchov pre kartový trest nehral. Zároveň je najčastejšie skórujúcim obrancom v histórii klubu.

John Terry s trofejou pre šampiónov Premier... Foto: SITA/AP, Frank Augstein
Britain Soccer Terry futbal John Terry s trofejou pre šampiónov Premier League 2016/17.

„Keď som hral za Chelsea, pokúsili sa ma kúpiť iba dva kluby. Jedným z nich bol Huddersfield. Bolo to v čase, keď som sa stal hráčom A-tímu. Chcel ma tréner Steve Bruce. Chelsea ponuku prijala, ale Gianluca Vialli ma odmietol pustiť. Za to som mu samozrejme veľmi vďačný, pretože mi dovolil debutovať v tíme, v ktorom som vyrástol. Je to skvelý človek a skvelý tréner. Neskôr ma chcel Manchester City, predostrel oficiálnu ponuku. Stretol som sa však s majiteľom Chelsea a povedal mu, že nikdy nechcem opustiť klub. Ponúkol mi novú zmluvu, potriasli sme si rukami a zostal som ďalších päť, alebo šesť rokov. Len tieto dva kluby sa ma ako jediné pokúšali kúpiť,“ citoval Terryho portál goal.com.

Terry si okrem Chelsea zahral chvíľu na hosťovaní v Nottinghame Forest a na konci kariéry absolvoval jednu sezónu vo vtedy druholigovej Aston Ville.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #John Terry #Huddersfield