Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

So Zidanom roky po skrate neprehovoril. V sprche vyfajčil 250 cigariet

Niekdajší francúzsky futbalový reprezentant Willy Sagnol priznal, že po majstrovstvách sveta 2006 v Nemecku sa dva roky nerozprával s bývalým spoluhráčom z národného mužstva Zinedinom Zidanom. Bol naňho nahnevaný, že "hlavičkovým atakom" do hrude Taliana Marca Materazziho oslabil francúzsky tím v predĺžení finálového stretnutia, v ktorom napokon "Les Bleus" prehrali po jedenástkovom rozstrele.

13.04.2020 21:04
debata (1)
VIDEO: Vylúčenie Zinedina Zidana vo finále MS 2006.

"Mám naňho tú najlepšiu, no tiež najhoršiu spomienku. Pamätám si, ako vo finále MS 2006 ‚panenkovsky‘ premenil pokutový kop. Možno som staromódny, ale tvrdím, že kto skúša takéto zakončenie, neustále riskuje.

V tej chvíli som si pomyslel, že ‚Zizou‘ asi zošalel, no skóroval a veľmi som sa tešil. Po stretnutí som však cítil v ústach horkú pachuť," povedal Sagnol pre Radio Montecarlo.

V 110. min zápasu sa Zidane dopustil hrubého nešportového správania, keď neustál Materazziho provokácie. Poslal ho k zemi a hlavný rozhodca Horacio Elizondo z Argentíny zasa Zidana predčasne „pod sprchy“.

"Keď sme po prehratom zápase vstúpili do šatne, našli sme tam chlapa, ktorý sa všetkým ospravedlňoval. Nepočúval som ho, bol som hlboko sklamaný. Nechcel som prijať jeho ospravedlnenie, v tej chvíli na to nebol správny okamih.

Musel som odísť do sprchy a v priebehu 10 minút vyfajčiť asi 250 cigariet. Utiekol som od neho," dodal dlhoročný hráč Bayernu Mníchov (2000–2009).

Willy Sagnol a Zinedine Zidane spoločne... Foto: SITA/AP, PAULO DUARTE
Sagnol, Zidane, Willy Sagnol a Zinedine Zidane spoločne reprezentovali Francúzsko v rokoch 2000-06.

Zidanova červená karta a prehra vo finále MS 2006 zanechali stopy vo vzťahu medzi ním a Sagnolom. Všetko sa však napravilo vďaka Sagnolovej manželke.

„Nebavili sme sa takmer dva roky. V roku 2008 po ME som sa ženil a moja manželka mi povedala, aby som ho pozval. Zavolal som mu, ale nemohol prísť na svadobnú hostinu. Veľmi ma však potešil, keď prišiel aspoň ráno. Dali sme si nejaký ten aperitív, dobre sme si pokecali a život odvtedy išiel ďalej,“ zakončil Willy Sagnol.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zinedine Zidane #Marco Materazzi #MS 2006 #Willy Sagnol