Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aké je brániť Ronalda? Hviezdny obranca potreboval kyslíkovú bombu

Hoci má Cristiano Ronaldo už 35 rokov, pre súperov je stále len veľmi ťažko brániteľný. No keď bol na úplnom vrchole, bolo nemožné držať s ním krok.

13.04.2020 13:56
Škriniar, Ronaldo Foto:
Aj slovenský stopér Milan Škriniar sa presvedčil, aké náročné je brániť Cristiana Ronalda.
debata

Päťnásobný najlepší futbalista planéty vstúpil na scénu v Sportingu Lisabon. Po jedinej sezóne medzi seniormi sa posunul do Manchestru United. Legendárneho trénera anglického rekordného majstra Sira Alexa Fergusona presvedčili hráči, aby angažoval portugalský diamant.

Prispel k tomu prípravný zápas medzi Sportingom a United, ku ktorému sa vrátil jeden z najlepších obrancov novodobej histórie Rio Ferdinand počas vysielaného zápasu na hre FIFA 20.

"V roku 2003 sme hrali proti Sportingu v tíme s Cristianom Ronaldom. Po polčase sme sedeli v šatni a náš pravý obranca John O'Shea potreboval kyslíkovú bombu. Ronaldo ho roztrhal na kusy, len tam sedel a chrčal. Vraveli sme mu, aby k Ronaldovi pristupoval tesnejšie, nedokázal nám ani odpovedať.

Ja, Paul Scholes a Nicky Butt sme vstali s tým, že tento chlapec je neuveriteľný a musíme ho získať. Potom sme nastúpili do autobusu a asi hodinu a pol sme čakali. Následne nám povedali, že pracovali na okamžitom prestupe Ronalda do United."

John O'Shea pritom nebol žiadny druhotriedny obranca. Dres Manchestru United obliekal v rokoch 1999–2011, získal s ním 5 ligových titulov, tešil sa aj v Lige majstrov. Za Írsko odohral 118 zápasov, len Robbie Keane a Shay Given majú na konte viac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Manchester United #Rio Ferdinand #Sporting Lisabon #John O´Shea