Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vialli zdolal najsilnejšieho protivníka: Už si nemusím kresliť obočie

V roku 1992 bol najdrahším futbalistom planéty. Je jediný útočník, ktorý vyhral Ligu majstrov, Pohár UEFA i Pohár víťazov pohárov. Či už pôsobil v Cremonese, Sampdorii, Juventuse alebo Chelsea, všade bol ikonou. O to viac zasiahla fanúšikov správa, že Talian Gianluca Vialli (55) bojuje s rakovinou pažeráka. No teraz, po vyše poldruharočnej liečbe, zvíťazil.

12.04.2020 22:44
Vialli, Foto: ,
Gianlucu Vialliho uviedli v roku 2015 do talianskej Siene slávy.
debata

„Som v poriadku. V decembri som dokončil 17 mesiacov chemoterapie. Fyzicky i psychicky to bolo náročné aj na tvrdého chlapíka ako som ja. Posledné testy už neukázali žiadne stopy po chorobe,“ potešil Vialli fanúšikov v rozhovore pre La Repubblica.

„Uzdravil som sa a to znamená, že sa môžem znovu spokojne pozerať do zrkadla. Vidím, ako mi opäť začínajú rásť vlasy, nemusím si ceruzkou kresliť obočie. Mal som veľké šťastie v porovnaní s ostatnými,“ pokračoval bývalý 59-násobný taliansky reprezentant.

Vialli nesmeroval pozornosť len k ďalším pacientom bojujúcim s rakovinou, no aj k obetiam pandémie koronavírusu: „Neustále myslím na ľudí, ktorí sú v nemocniciach nútení umierať osamote, aby nenakazili blízkych. Na ľudí, ktorých pochovávajú bez dôstojnej rozlúčky. Je to príšerné. Súčasná kríza zanechá obrovskú emočnú, morálnu i ekonomickú jazvu.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gianluca Vialli