Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál! Platili si v Barcelone PR agentúru na očierňovanie Messiho?

Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona dôrazne odmietlo obvinenia z korupcie a označilo ich za nepodložené. Vo štvrtok rezignovalo šesť z 19 členov správnej rady Barcelony na protest proti spôsobu, akým vedie klub prezident Josep Bartomeu. Zároveň žiadajú nové voľby.

10.04.2020 18:12
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata (1)

Urobili tak obaja viceprezidenti Emili Rousaud a Enrique Tombas ako aj Silvio Elias, Maria Teixidorová, Josep Pont a Jordi Clasamiglia. V otvorenom liste uviedli dôvody svojho rozhodnutia.

Medzi nimi bol škandál zo začiatku roka, keď si mal Bartomeu najať PR agentúru, aby na sociálnych sieťach očierňovala dobré meno hráčov a súčasných i bývalých zamestnancov. Medzi nimi mali byť i Lionel Messi a niekdajší tréner Pep Guardiola. Ďalej to bola zlá reakcia na krízu spôsobenú koronavírusom a ďalšie rozpory s prezidentom.

„FC Barcelona chce reagovať na vážne a nepodložené obvinenia, ktorými sa dnes predpoludním vo viacerých médiách a rozhovoroch prezentoval bývalý viceprezident klubu Emili Bousaud. Kategoricky odmietame akekoľvek aktivity, ktoré by sa mohli dať označiť ako korupčné a vyhradzujeme si právo podniknúť v celej veci právne kroky,“ uvádza sa v oficiálnom vyhlásení klubu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #Josep Maria Bartomeu