Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ibrahimovič využíva miernosť opatrení. Netreba to dramatizovať, tvrdia Švédi

Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič nezaháľa ani počas pandémie koronavírusu, pre ktorú sa po prerušení talianskej ligy vrátil do svojej domoviny.

09.04.2020 17:03
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič odchádza z tréningu Hammarby.
debata

Kontroverzný, ale aj mimoriadne úspešný útočník sa však nepripravuje individuálne ako väčšina jeho spoluhráčov z AC Miláno, ale v kondícii sa udržuje tréningmi so štokholmským mužstvom Hammarby IF, ktorého je spolumajiteľom.

Už 38-ročný Ibrahimovič sa v januári z americkej MLS vrátil do Serie A, keď sa dohodol s Milánčanmi na polročnom kontrakte. Od svojho návratu do dresu AC Miláno skóroval štyrikrát v desiatich vystúpeniach. Najvyššia talianska súťaž je však prerušená minimálne do 13. apríla. Taliansko je spolu so Španielskom najviac postihnutou európskou krajinou v čase pandémie koronavírusu.

„Chápem Zlatana, že s nami trénoval. Netreba však z toho robiť drámu. Spýtal sa, či by si mohol zatrénovať. Je to zábavné, že sa s nami chce pripravovať,“ uviedol šéf Hammarby Richard von Yxkull, cituje ho ESPN a predtým Expressen.

Futbalisti Hammarby sa tento týždeň vrátili do tréningového procesu po 14-dňovej pauze, pričom išlo o dobrovoľné tréningy pre hráčov, ktorí sa chceli pripravovať skupinovo. Sem patrili aj hráči z klubu IK Frej. Vo Švédsku platia miernejšie opatrenia v boji s koronavírusom ako vo väčšine iných krajín.

V pondelok bude Hammarby pokračovať už v normálnej príprave celého mužstva, pričom manažér klubu Jesper Jansson chce, aby svojrázny zakončovateľ pokračoval s ako súčasť tohto tímu.

Ibrahimovič po ukončení dvojročného pôsobenia v klube zámorskej MLS LA Galaxy vlani v novembri oznámil, že sa stal spolumajiteľom Hammarby. Táto informácia vyvolala veľkú nevôľu v jeho bývalom klube Malmö FF. Jeho socha pred tamojším štadiónom bola viackrát terčom vandalizmu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič