Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľ už nie je na vozíku. Pelé reagoval na tvrdenia, že trpí depresiami

Brazílska futbalová legenda Pelé nechce viac počuť o depresii, ktorou údajne trpí. Podľa 79-ročného trojnásobného svetového šampióna nestojí táto diagnóza na pravdivých základoch. Tieto špekulácie vyvolal minulý mesiac Pelého syn Edinho, keď v televízii rozprával o zdraví "kráľa futbalu".

18.03.2020 14:40
Pelé. Foto:
Futbalový kráľ Pelé na vrchole slávy a dnes.
debata

Edinho vtedy vyhlásil, že jeho otec má problémy s pohybom a zdráha sa opustiť vlastný dom. Pelého vlani hospitalizovali pre ťažkú infekciu močových ciest. Postretli ho taktiež problémy s bedrom a momentálne si pri chôdzi pomáha krokovacím chodítkom pre seniorov.

Počas niektorých nedávnych vystúpení sa dokonca ukázal na invalidnom vozíku. Ako však najnovšie uviedol, depresia medzi jeho zdravotné problémy nepatrí. „Bol to výmysel, nie je to pravda,“ povedal Pelé pre CNN.

Po kliknutí na link si môžete pozrieť celý rozhovor s Pelém.

Brazílčan sa dotkol aj častej témy súvisiacej s futbalom – rasizmu na štadiónoch či medzi protihráčmi. Táto forma diskriminačného správania je podľa neho stále rovnaká ako v časoch, keď aktívne hrával. Podľa Pelého sa médiá o túto problematiku akurát viac zaujímajú.

Tento rok v júni uplynie 50 rokov od víťazstva Brazílie na MS 1970 v Mexiku, kde bol Pelé jednou z ústredných postáv „kanárikov“. Vtedajšie brazílske mužstvo pod vedením trénerského mága Mária Zagalla mnohí dodnes považujú za najlepší tím všetkých čias. Okrem Pelého v ňom hrali velikáni ako Jairzinho, Carlos Alberto či Rivelino.

debata chyba
Viac na túto tému: #pelé #Edinho