Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dier z Tottenhamu vbehol medzi divákov, jedného chcel konfrontovať

José Mourinho v prvej (neúplnej) sezóne na lavičke Tottenhamu nezíska trofej. Londýnsky klub v stredu vypadol v osemfinále FA Cup-u doma s Norwichom (1:2 po rozstrele). Viac ako prehra zraneniami oslabeného favorita sa vo Veľkej Británii rieši incident po zápase.

05.03.2020 09:30
debata

Anglický defenzívy univerzál Tottenhamu Eric Dier (26) po zápase preskočil zábranu a vbehol na tribúnu medzi divákov. Prekračoval sedadlá a smeroval ku konkrétnemu fanúšikovi. Ten ho provokoval gestami. Keď sa k nemu už blížil, zastavili ho ostatní priaznivci a usporiadatelia.

Zo sérií videí vyplýva, že Dier sa šiel zastať brata, ktorého zrejme napadol jeden z prítomných. Štyridsaťnásobný reprezentant na jednom videu hovorí: „Ide o môjho brata.“ „Relax, upokoj sa,“ mierni jeden z priaznivcov futbalistu, ktorý v klube pôsobí od roku 2014.

Scenár nepriamo potvrdil po zápase aj tréner Spurs José Mourinho. "Eric Dier urobil niečo, čo si profesionál nemôže dovoliť. No keď vás niekto napáda a súčasťou útokov je aj vaša rodina, zvlášť mladší brat, reagoval by takto asi každý.

Tá osoba inzultovala Erica, jeho brat z toho nebol nadšený. To, čo Eric urobil, nebolo správne. No nebudem súhlasiť s prípadným trestom od klubu," cituje portugalského trénera The Sun.

Dier s bratom podľa zdroja po incidente zamierili do šatne Tottenhamu. Klub identifikoval fanúšika a začal ho vyšetrovať. Anglická Futbalová asociácia bude aj od Diera žiadať vysvetlenie a jeho pohľad na to, čo sa udialo.

Dier v jedenástkovom rozstrele premenil úvodný pokus, ďalší traja exekútori zlyhali. Norwich premenil tri zo štyroch penált. Ondrej Duda nepomohol „kanárikom“ k postupu do ďalšieho kola. Celé stretnutie presedel na lavičke náhradníkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #José Mourinho #FA Cup #Norwich City #Eric Dier