Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďurica skončil na lavičke FC Petržalka. Chce ísť vlastnou cestou

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica skončil na lavičke druholigového klubu FC Petržalka, kde pôsobil ako asistent trénera. Informovala o tom oficiálna internetová stránka klubu.

04.03.2020 14:48
Ján Ďurica Foto:
Ján Ďurica.
debata

„Po ukončení kariéry som dostal od FC Petržalka priestor okúsiť trénovanie a som za túto príležitosť vďačný. Naše cesty sa v tejto chvíli rozchádzajú, moje rozhodnutie odísť sa však nerodilo ľahko, zo dňa na deň. Minulý týždeň som strávil s dcérkou tri dni v Tatrách, trochu som si potreboval uložiť myšlienky a tam sa to vo mne zlomilo. Počúval som svoj vnútorný hlas a ten mi hovoril, aby som sa posunul ďalej, aby som sa vydal vlastnou cestou, vybudoval niečo svoje. V tejto chvíli neviem, čo to presne bude, ale po kariére mi zostalo meno a na ňom chcem budovať svoju ďalšiu kariéru a budúcnosť ako takú,“ povedal 38-ročný Ďurica pre web FC Petržalka.

Svoje rozhodnutie oznámil najskôr vedeniu klubu, neskôr trénerom a hráčom. V stredu mal absolvovať s mužstvom svoj posledný tréning. Zatiaľ nie je známe, kam povedú jeho najbližšie kroky.

„To v tejto chvíli neviem. Potrebujem sa v najbližšom období stretnúť s ľuďmi, prediskutovať možnosti, uložiť si myšlienky a potom sa rozhodnúť,“ dodal.

Niekdajší obranca sa vlani v lete vrátil do Petržalky, s ktorou zažil na klubovej úrovni svoje najúspešnejšie obdobie v hráčskej kariére. Dres vtedajšej Artmedie si obliekal i v sezóne 2005/2006, keď tím účinkoval v skupinovej fáze Ligy majstrov. Neskôr sa stal pilierom slovenskej reprezentácie, predstavil sa na MS 2010 a EURO 2016. V súčasnosti figuruje Petržalka na 14. mieste v druhej najvyššej súťaži.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Ďurica #FC Petržalka