Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strýko Držgroš sa prepočítal. Má pár tisíc, ale nemá Haalanda

V roku 2016 bol mladučký nórsky futbalista Erling Braut Haaland na skúške v tíme TSG 1899 Hoffenheim, ale keďže mal iba 16 rokov, bundesligista ho odmietol lepšie zaplatiť.

12.02.2020 22:02
Erling Haaland Foto: ,
Erling Haaland oslavuje gól do siete Unionu Berlín.
debata

V Hoffenheime vtedy platilo pravidlo, že členovia B-tímu mládežníckej akadémie nemohli zarobiť viac ako 2000 eur mesačne a zástupcovia talentovaného útočníka požadovali 5000 eur. Haaland sa teda vrátil zo skúšky do druholigového nórskeho tímu Bryne, odkiaľ sa porúčal o súťaž vyššie do Molde. A tam začal strieľať góly.

Prešli tri roky a krátka história okolo jedného z najväčších svetových talentov je dostatočne známa aj priemerného fanúšikovi futbalu. Z Molde zamieril do rakúskeho RB Salzburg, kde už súkal góly ako na bežiacom páse na domácej aj medzinárodnej scéne. V drese rakúskeho majstra strelil aj osem gólov v šiestich zápasoch skupinovej fázy Ligy majstrov a medzi kanoniermi skončil druhý za 10-gólovým Poliakom Robertom Lewandowským z Bayernu Mníchov.

Žiadny futbalista v tínedžerskom veku nestrelil toľko gólov v LM ako práve Haaland. Túto zimu prestúpil do Borussie Dortmund za 20 miliónov eur a podľa britských médií by mal týždenne zarábať približne 130 000 libier, čiže 154 000 eur.

V jednom z najlepších európskych tímov sa robustný nórsky zakončovateľ uviedol brilantne. V štyroch bundesligových zápasoch rozvlnil sieť sedemkrát a jeden zásah pridal aj v pohárovej súťaži DFB Pokal. V súčte s bývalým rakúskym pôsobiskom zaznamenal v 27 tohtosezónnych súťažných vystúpeniach až 36 gólov. Sám však vraví, že sa ešte bude zlepšovať. „Musím sa lepšie adaptovať a dostať sa do toho. Stále zo seba nedávam 100 percent,“ vyhlásil Haaland podľa webu denníka AS.

debata chyba
Viac na túto tému: #Erling Braut Haaland #TSG 1899 Hoffenheim