Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ahoj, svet! Španielsky zázrak vyradil tretieho prvoligistu a je v semifinále

Futbalisti španielskeho druholigového klubu CD Mirandés sa v tamojšej pohárovej súťaži Copa del Rey postarali o ďalší športový zázrak.

06.02.2020 11:15
debata

Tím z približne 35-tisícového mestečka Miranda de Ebro v provincii Burgos v stredajšom štvrťfinálovom dueli zvíťazil nad Villarrealom (4:2) a postúpil už do semifinále. Okrem „žltej ponorky“ v tohtosezónnej edícii vystavil stopku aj ďalším účastníkom La Ligy – Celte Vigo a FC Sevilla.

„Ahoj, Španielsko, ahoj, svet. Naďalej píšeme históriu,“ zasvietilo na klubovom twitterovom konte krátko po stretnutí. CD Mirandés sa v semifinále Copa del Rey predstaví po ôsmich rokoch, vtedy sa mu to dokonca podarilo v pozícii treťoligistu.

Stal sa tak prvým klubom mimo najvyššej súťaže, ktorý v histórii Španielskeho pohára dvakrát postúpil do semifinále. V La Lige sa dosiaľ nikdy nepredstavil, v Segunda División zverencom bývalého obrancu Andoniho Iraolu momentálne patrí priebežné 11. miesto.

Villarreal ako papierový favorit pomýšľal na premiérové semifinále od edície 2014/2015. Nevyužitá príležitosť trápila hráčov aj trénera Javiera Calleju. „Je to moja najhoršia prehra na lavičke Villarrealu. Išli sme do zápasu s veľkým sebavedomím, odchádzame však veľmi nahnevaní. Musíme Mirandésu zagratulovať k postupu,“ vyhlásil 41-ročný kouč.

„Nechceli sme sem prísť a vyhrať iba preto, že nás ako prvoligistu čakal duel s tímom zo Segunda División. Sme naštvaní, že sme premárnili skvelú šancu byť v semifinále,“ poznamenal stredopoliar Villarrealu Vicente Iborra.

Vo štvrťfinále sa deň predtým rozlúčil aj obhajca trofeje FC Valencia, ktorý prehral v Granade 1:2. Vo štvrtok sú na programe zvyšné dve štvrťfinálové stretnutia Real Madrid – San Sebastián (19.00) a Bilbao – FC Barcelona (21.00).

V stredu sa tiež rozhodlo o dejisku najbližších štyroch finálových duelov Copa del Rey vrátane tohtosezónneho, ktorý sa uskutoční 18. apríla. Hrať sa bude na štadióne Cartuja v Seville, tento stánok je tiež známy aj ako Olympijský štadión. Keďže sevillské kluby Betis a FC majú vlastné štadióny, Cartuja je iba zriedka dejiskom futbalových zápasov.

S kapacitou 57-tisíc divákov je to však šiesty najväčší štadión v krajine. V minulosti hostil napríklad finále Pohára UEFA vo futbale, finále Davisovho pohára v tenise, majstrovstvá sveta v atletike či niekoľko medzištátnych futbalových duelov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Copa del Rey #CD Mirandés