Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Netradičný projekt. Bílek a Hipp povedú reprezentáciu i klub

Český tréner kazašskej futbalovej reprezentácie Michal Bílek bude spoločne so slovenským asistentom Michalom Hippom koučovať aj mužstvo tamojšieho ligového šampióna FK Astana.

14.01.2020 13:53 , aktualizované: 18:42
Hipp, Foto: ,
Michal Hipp (na obrázku) viedol slovenskú reprezentáciu spoločne so Stanislavom Grigom.
debata (1)

Ako referuje oficiálny web tohto klubu, misiu v novom klubovom pôsobisku, ktorú budú kombinovať s prácou pri národnom tíme, začnú hneď v stredu, keď 6-násobný domáci ligový majster odchádza na zimné sústredenie do Portugalska.

Bílek a Hipp boli v minulosti spoluhráči v reprezentácii Československa. V Kazachstane pôsobia od začiatku uplynulého roka. Bílek má v trénerskom životopise angažmány v Kostarike, Gruzínsku, slovenskom MFK Ružomberok či pri českom národnom mužstve.

Hipp bol v minulosti dlhoročným asistentom Vladimíra Weissa st. pri A-mužstve Slovenska, v Artmedii Petržalka a ruskom Saturne Ramenskoje.

„Som hrdý, že môžem viesť taký veľký klub ako FC Astana. Chcem poďakovať vedeniu za dôveru. V uplynulom období dosiahol veľké úspechy, je šesťnásobný majster a pravidelný účastník európskych súťaží,“ povedal Bílek. Nedostatku času pri plnení dvoch funkcií sa neobáva, práve naopak:

„V národnom tíme mám vysokokvalifi­kovaných spolupracovníkov, ktorí budú zbierať všetky informácie. Navyše budem mať prehľad o hráčoch v Astane, ale i z ďalších ligových tímov, v ktorých pôsobí mnoho adeptov do reprezentácie,“ uviedol podľa portálu idnes.cz.

Ako uviedol web express-k.kz, Bílek nebude prvým českým trénerom, ktorý sa rozhodol sedieť na dvoch stoličkách. Pred niekoľkými rokmi sa jeho krajan Miroslav Beránek, ktorý mal dobrú reputáciu pri národnom mužstve, rozhodol súčasne pracovať aj v spomenutom FK Astana.

Táto skúsenosť však nedopadla najlepšie pre klub, ktorý nesplnil vytýčené ciele, ani pre samotného Beránka, ktorý nakoniec prišiel o obidve funkcie.

Zo známejších trénerov sa v minulosti rozhodli pre takúto dvojúlohu napríklad Valerij Lobanovskij, Fatih Terim, Guus Hiddink či Dick Advocaat.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Bílek #Michal Hipp #FK Astana #kazašskí futbalisti