Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O krok bližšie k Slovanu. Weiss skončil v Al-Gharafe, je z neho voľný hráč

Slovenský futbalový krídelník Vladimír Weiss mladší už nie je hráčom katarského klubu Al-Gharafa.

25.12.2019 09:57 , aktualizované: 10:51
debata (18)

Tridsaťročný Bratislavčan sa dohodol s vedením tímu na vzájomnom ukončení spolupráce. Informáciu priniesol oficiálny web účastníka Stars League.

Weiss strávil v Al-Gharafe takmer štyri roky, do klubu prišiel koncom januára 2016. V 58 sú­ťažných zápasoch nastrieľal 25 gólov a ďalších 9 pripravil spoluhráčom. V aktuálnej sezóne 2019/20 neabsolvoval ani jednu zápasovú minútu.

Twitterový účet Qatar Football Live navyše upozornil, že krídelník s reprezentačnými skúsenosťami nefiguroval v dlhodobých plánoch trénera Slavišu Jokanoviča.

Weissovi mal pôvodne vypršať kontrakt až 30. júna 2020, ale napokon sa stal predčasne voľným hráčom.

V doterajšom priebehu kariéry si vyskúšal pôsobenie v Manchestri City, Boltone Wanderers, Glasgowe Rangers, Espanyole Barcelona, Delfine Pescara, Olympiakose Pireus a v priebehu ročníka 2013/14 odišiel z Európy do Kataru, kde si obliekal najskôr dres klubu Lekhwiya SC a následne nastupoval za Al-Gharafu.

Záujmom o Weissa ml. sa netají generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. Príchod avizoval aj hráčov otec, niekdajší tréner reprezentácie i belasých Vladimír Weiss.

"Ak by sa vrátil domov, určite len do Slovana. Vyzerá to tak, že pravdepodobne ukončí kariéru na Tehelnom poli. Klub však musí mať záujem, o chvíľu bude mať Vlado 30 rokov,“ uviedol v októbri Weiss starší.

Jeho syn by sa po kritike reprezentačného trénera Hapala rád vrátil do reprezentácie. Možno sa to stane, keď už bude hráčom Slovana.

Mandžukič odchádza z Turína

Do Kataru mieri chorvátsky futbalista Mario Mandžukič. Tridsaťtriročný útočník prestúpil z Juventusu Turín do Al Duhailu, s ktorým podpísal zmluvu na dva a pol roka, informovala agentúra AFP. Podrobnosti transferu nezverejnili.

Mandžukič pôsobil v Turíne od roku 2015, so „starou dámou“ získal štyri ligové tituly, tri Talianske poháre a v sezóne 2016/2017 sa predstavil vo finále Ligy majstrov. Za Juventus odohral celkovo 162 zápasov a strelil 44 gólov. Po príchode trénera Maurizia Sarriho však prišiel o pozíciu v tíme, keď v tomto ročníku nenastúpil ani na jediné stretnutie.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #Al-Gharafa