Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ambiciózny investor. Košiciam majú medzi elitu pomôcť Maďari

Slovenský druholigový futbalový klub FC Košice by sa v najbližšom období mohol aj s pomocou nového zahraničného investora posunúť medzi domácu elitu.

18.12.2019 15:19
FC Košice Foto:
FC Košice by mal hrať na novom štadióne.
debata

Podľa správy na webe sport.aktuali­ty.sk do košického futbalu vstupuje investor z Maďarska.

Spoločnosť Arago group so sídlom v Budapešti, ktorá pôsobí aj v maďarskom DVTK Miškovec, získala 37-percentný podiel v FC Košice a stala sa minoritným vlastníkom klubu.

"V posledných rokoch Arago group rozširuje svoje investičné portfólio nielen v Maďarsku, ale aj v okolitých krajinách. Šport a predovšetkým futbal je pre nás veľmi zaujímavý. Už osem rokov sme majoritným vlastníkom jedného z najpopulárnejších futbalových klubov v Maďarsku – DVTK Miškovec. Pri rozhodovaní investovať do Košíc sme posudzovali viacero hľadísk.

Predovšetkým serióznosť a zanietenosť slovenských vlastníkov, tradičné ponímanie klubu a veľký športový potenciál aglomerácie Košíc nás presvedčili urobiť tento významný krok. Geografická blízkosť a perspektíva rozvoja miest Miškovec a Košice, spoločné kultúrne a športové väzby boli motiváciou navyše," cituje generálneho manažéra Arago Holding Gergelya Sánthu oficiálna facebooková stránka FC Košice.

Spolupráca medzi FC Košice a spoločnosťou Arago group bola definitívne spečatená 10. decembra, rokovania trvali viac ako pol roka. Cieľom je vrátiť košický futbal do najvyššej slovenskej súťaže.

„Vstup maďarských akcionárov vnímame ako veľmi pozitívny signál a krok smerom k stabilizácii nášho klubu, pričom veľmi radi využijeme skúsenosti maďarských investorov s fungovaním v maďarskej prvej lige ako aj s prevádzkou futbalovej arény v Miškovci. Všetci veríme, že spoločne sa nám v krátkom čase podarí dostať náš klub na mapu prvoligových klubov Slovenska, kam Košice historicky patria,“ vyhlásil na oficiálnom facebookovom konte klubu prezident FC Košice Dušan Trnka.

FC Košice vznikli v roku 2018 spojením Vyšného Opátskeho a FK Košice-Barca. Mužstvo pri svojej premiére v III. lige Východ preletelo súťažou s jedinou prehrou a bez remízy a suverénne postúpilo do II. ligy.

V nej patrí zverencom trénera Mareka Fabuľu po jesennej časti sezóny 2019/2020 v tabuľke 9. priečka so 17-bodovým odstupom na vedúcu Duklu Banská Bystrica.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Košice #Arago Holding