Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrat a postup do finále. Flamengo môže napodobniť Corinthians

Prvým finalistom 26. ročníka majstrovstiev sveta klubov sa stalo brazílske Flamengo. V utorňajšom semifinálovom dueli zdolalo saudskoarabský tím Al-Hilal 3:1 a pri svojej premiérovej účasti zabojuje o cennú trofej.

17.12.2019 21:21
Mohammed Al Burayk, Giorgian de Arrascaeta Foto: ,
Mohammed Al Burayk (Al Hilal) a Giorgian de Arrascaeta (Flamengo).
debata

Zverenci trénera Jorgeho Jesusa môžu napodobniť triumf Corinthiansu z roku 2012, ktorý je doposiaľ posledným mimoeurópskym víťazom MS klubov.

Úradujúci víťazi juhoamerického Pohára osloboditeľov si na súpera si počkajú do stredy, keď proti sebe nastúpia FC Monterrey a FC Liverpool (18.30 SEČ). Šampióni ázijskej Ligy majstrov si zahrajú o tretie miesto.

Semifinále lepšie začal Al-Hilal, ktorý bol spočiatku nebezpečnejší a v 18. min sa dočkal vedúceho gólu zásluhou Salema Al Dawsariho. Najtesnejší náskok si víťaz ázijskej Ligy majstrov udržal do polčasovej prestávky, ale po nej skórovali už len hráči brazílskeho majstra.

V 49. min po krásnej akcii vyrovnal Giorgian De Arrascaeta a v 78. min poslal Flamengo do vedenia presnou hlavičkou Bruno Henrique. Hostia sa následne do žiadneho tlaku nedostali, pretože v 82. min si strelil vlastný gól Al-Bulaihi a o minútu neskôr bol vylúčený André Carrillo.

V úvodnom utorňajšom zápase o konečné 5. miesto sa z víťazstva tešil šampión africkej futbalovej Ligy majstrov Espérance de Tunis, ktorý si poradil s katarským tímom Al-Sadd jednoznačne 6:2. Hrdinom zápasu bol 25-ročný záložník Hamdou Elhouni, ktorý sa zaskvel hetrikom.

Zaujímavosťou je, že rovnako piate miesto obsadil tuniský tím aj vlani, keď v súboji o umiestnenie zdolal mexickú Guadalajaru po rozstrele zo značky pokutového kopu.

MS klubov vo futbale v Katare:

CR Flamengo – Al-Hilal 3:1 (0:1)
Góly: 49. De Arrascaeta, 78. Henrique, 82. Al-Bulaihi (vlastný) – 18. Al Dawsari, ČK: 83. Carrillo (Al-Hilal)

debata chyba
Viac na túto tému: #MS klubov #Flamengo