Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Európsky primát v belasom. Viac zápasov ako Slovan na jeseň nik neodohral

Futbalisti Slovana odohrali túto jeseň 36 súťažných zápasov - 18 v lige, osem v kvalifikačných kolách európskych pohárov, šesť v skupine Európskej ligy a štyri v Slovenskom pohári.

14.12.2019 20:40
SR Futbal EL 6.kolo K Slovan Braga BAX Foto: ,
Fanúšikovia Slovana.
debata

Žiaden iný klub v Európe ich neodohral viac. Informáciu priniesol web bratislavského klubu.

Podľa spomínaného zdroja má rovnaký počet duelov na konte len rumunský Kluž a bulharský Ludogorec, pokiaľ sú do štatistiky započítané duely domáceho superpohára. Na štvrtom mieste v rámci Európy je srbská Crvena zvezda (35 zápasov).

Bilancia slovanistov je pozitívna: 24-krát vyhrali, šesťkrát remizovali a šesťkrát prehrali. Zaznamenali skóre 83:33.

Slovan sa lúčil s EL proti Brage Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na snímke fanúšikovia Slovana počas záverečného...

„Absolvovali sme veľkú porciu zápasov, ale to predsa v Slovane všetci chceme. Väčšina hráčov prvýkrát zažila takúto sezónu. Ak sa niekto sťažuje, že si plní svoje futbalové sny, tak robí totálnu hlúposť. Som rád, že my takých hráčov v tíme nemáme.

Hráčom sme zdôrazňovali, že každý zápas je dôležitý. Veľa ľudí vníma niektoré víťazstvá ako „povinné,“ no tak to nie je, pretože vo futbale nikdy nerozhodujú papierové predpoklady, víťaz sa určí vždy na ihrisku,“ povedal tréner Ján Kozák ml.

Slovanisti ťažili aj zo širokého kádra, v A-tíme sa na jeseň predstavili 32 hráčov. Najviac štartov si pripísal Erik Daniel – 32.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava