Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Korupcia v slovenskom futbale. Obvinení spoznali tresty

Podmienečné tresty odňatia slobody, peňažné tresty a tresty zákazu činnosti vykonávať funkciu futbalového rozhodcu a delegáta uložil dnes Špecializovaný trestný súd SR (ŠTS) trinástim obvineným v kauze futbalovej korupcie. Ako uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, súd uložil tresty v rámci schválenia dohôd o vine a treste medzi obvinenými a prokurátorom.

27.11.2019 17:55
korupcia Foto: ,
Obžalovaní počas pojednávania v korupčnej kauze delegátov a rozhodcov Stredoslovenského futbalového zväzu.
debata (2)

„Jeden obvinený je vyčlenený na samostatné konanie, nakoľko sa pre chorobu nezúčastnil verejného zasadnutia. Rozsudky sú právoplatné a nie je možné sa proti nim odvolať,“ dodala Kudjáková.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry SR podal ešte začiatkom októbra na súd návrhy na uzavretie dohôd so 14 obvinenými v prípade úplatkov za ovplyvňovanie futbalových zápasov.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v tomto prípade v júli minulého roku vykonala v súčinnosti so Slovenským futbalovým zväzom v Banskej Bystrici (SFZ) akciu zameranú na rozhodcov aj zástupcov futbalových klubov.

Na snímke obžalovaní počas hlavného... Foto: TASR, Pavol Zachar
korupcia, Na snímke obžalovaní počas hlavného pojednávania v korupčnej kauze delegátov a rozhodcov Stredoslovenského futbalového zväzu.

„Sedemdesiat policajtov z NAKA a zo Strednej odbornej školy Policajného zboru z Pezinku obsadili priestory v Banskej Bystrici, kde sa konal seminár futbalových rozhodcov,“ informovala vtedy polícia. Dodala, že akcia súvisela s rozhodovaním na futbalových zápasoch v pôsobnosti SFZ.

Hlavní rozhodcovia, asistenti rozhodcov a delegáti si na osobných stretnutiach podľa polície nechali sľúbiť a následne prijímali úplatky dvesto až tisíc eur od predstaviteľov futbalových klubov za ovplyvňovanie výsledkov futbalových zápasov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Slovensko #futbal