Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíci Slavie aj so Slovákom rozstrieľali Inter Miláno. Slovan nestačil na Rangers

Futbalisti Slavie Praha do 19 rokov zvíťazili v predposlednom zo šiestich zápasov skupiny juniorskej Ligy majstrov nad Interom Miláno vysoko 4:1 aj vďaka hetriku, ktorý dal Joao Felipe. V tréningovom areáli v Horných Počerniciach oplatili lídrovi tabuľky septembrový úvodný debakel 0:4 a bodovo sa na neho dotiahli. V záverečnom kole skupiny o dva týždne v Dortmunde budú mladíci Slavie bojovať o postup.

27.11.2019 15:45 , aktualizované: 19:05
debata

Pražania si po výhre 3:2 v Barcelone pripísali druhé nečakané víťazstvo po sebe. S Interom boli mimoriadne produktívni, z piatich striel na bránku dali štyri góly, zatiaľ čo súper z ôsmich pokusov medzi žrde skóroval len raz.

Hviezdou zápasu bol útočník Felipe. Osemnásťročný Brazílčan, ktorý už v domácom pohári nastúpil aj za slávistický A-tím, najprv v 32. minúte odpovedal na vedúci gól Interu a v 41. minúte skóre otočil. Vzápätí Slavii pomohol rozhodca, ktorý neuznal vyrovnávajúci gól hostí.

Štyri minúty po prestávke Felipe z priameho kopu zavŕšil hetrik a za chvíľu uzavrel skóre Lukáš Červ, ktorý prízemnou strelou z diaľky zaskočil neisto chytajúceho gólmana Interu.

Celý zápas za tím trénera Martina Hyského odchytal slovenský brankár Jakub Surovčík.

Slávisti majú deväť bodov rovnako ako vedúci Inter. Do vyraďovacej fázy postúpia prvé dva tímy z každej skupiny.

Youth League je na jeseň rozdelená na dve časti. Prvá, v ktorej štartuje Slavia, kopíruje Ligu majstrov, druhá vetva je určená pre dorasteneckých majstrov krajín. České maximum v Youth League drží Příbram, ktorá v sezóne 2015/16 došla do osemfinále.

Youth League, F-skupina, 5. kolo

Slavia Praha – Inter Miláno 4:1 (2:1)
Góly: 32., 41. a 49. Felipe, 53. Červ – 29. Foncesa.

Slavia: Surovčík – Hošek, Vincour, Štětka, Kosek – Křišťan, Červ, Zinhasovič (90.+2 Hájek) – Douděra (79. Jurásek), Toula, Felipe (70. Zeronik). Tréner: Hyský.

Slovan nedotiahol obrat

Starší dorastenci futbalového Slovana Bratislava prehrali aj v odvetnom zápase 2. kola nemajstrovskej vetvy mládežníckej Ligy majstrov 2019/2020. Na Pasienkoch nestačili v stredu na Glasgow Rangers 1:2. V prvom súboji pred troma týždňami v Škótsku prehrali 0:2.

Youth League, 2. kolo nemajstrovskej vetvy, odveta

Slovan Bratislava – Glasgow Rangers 1:2 (1:1)
Góly: 34. Tóth – 45.+2 a 53. Young-Coombes
prvý zápas: 0:2, postúpil Glasgow Rangers

debata chyba
Viac na túto tému: #SK Slavia Praha #Youth League