Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Bardejove sa tlačilo tritisíc divákov. Partizán vyzval v pohári Slovan

Futbalisti Slovana Bratislava podľa predpokladov rozšírili menoslov osemfinalistov pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2019/2020. Úradujúci majster a účastník skupinovej fázy Európskej ligy zvíťazil v dohrávke 4. kola na trávniku druholigového Partizánu Bardejov 5:2 (4:1).

16.11.2019 16:25
debata

Dva góly víťazov strelil Erik Daniel, po jednom presnom zásahu pridali Rafael Ratao, Marin Ljubičič a Dejan Dražič. V osemfinále sa „belasí“ stretnú s MŠK Žilina, hrať sa bude 4. decembra od 18.30 h na Tehelnom poli.

Slovan sa predstavil v Bardejove bez reprezentantov štyroch krajín – Bulhara Vasila Božikova, Slováka Dominika Greifa, Maďara Dávida Holmana a Slovinca Andraža Šporara. Premiéru v základnej zostave po návrate do Slovana zažil Lukáš Pauschek, ale strelecky nebol úspešný.

Hostia však už po polhodine hry viedli 4:0 a keď na začiatku druhého polčasu Dejan Dražič pridal piaty gól, zvyšok zápasu sa už len dohrával.

Slovenský pohár, 4. kolo

Partizán Bardejov – Slovan Bratislava 2:5 (1:4)
Góly: 45. a 58. Horodník (druhý z 11 m) – 10. a 30. Daniel, 8. Da Silva, 20. Ljubičič, 46. Dražič, ŽK: 62. Ročev – 72. De Marco, 3064 divákov

Bardejov: Dlugoš – Rocheu, Bartek, M. Keresteš, Janso – D. Keresteš – Maník, Horodník, Milunovič (79. Človečko), Brigant (46. Leško) – Voško (46. Belunek)
Slovan: Šulla – Pauschek, Abena, Vernon, Suchockij (51. Kozlovský)– de Kamps, Ljubičič – Daniel, Rabiu (74. Potoma), Dražič (68. Tzovaras) – Ratao

Hlas po zápase

Ján Kozák ml, tréner Slovana Bratislava: „Od začiatku sme chceli diktovať tempo hry a ukázať, že do Bardejova prišlo ligové mužstvo. Dať čo najskôr jeden-dva góly je vždy ideálny scenár, nie vždy to vyjde, ale dnes nám to vyšlo na sto percent a veľmi rýchlo sme si vytvorili výrazný náskok. Prvý polčas spĺňal vysoké parametre, hráči boli aktívni a dôslední. Po dlhom cestovaní a v nabitom programe to nebolo také ľahké, ako sa možno na prvý pohľad zdá. O to viac ma teší celkový prístup hráčov, ktorí boli správne nastavení a ukázali nasadenie i kvalitu. Som rád, že si v pohári opäť zahrali aj mladí hráči z juniorky. Hráme naozaj veľa zápasov, no aj pri nahustenom programe je každý súťažný duel užitočný, dnešný nám určite padol vhod z pohľadu zdravého sebavedomia, keď sme dali päť pekných gólov a hladko sme postúpili do ďalšieho kola.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Slovenský pohár #Partizán Bardejov