Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Král na hrad! Čechov spasil talent, ktorý uprednostnil Rusko pred Ligou majstrov

Aký požičaj taký vráť. Siedmy september 2019. Priština, Kosovo. Českí futbalisti nevyužili rýchly gól a prekvapujúco prehrali s domácimi futbalistami.

14.11.2019 23:27
Alex Král Foto: ,
Nový český futbalový kráľ Alex Král.
debata (2)

Štrnásty november 2019. Plzeň. Kosovčania otvorili na začiatku druhého polčasu skóre. Lenže z Doosan Arény odchádzali s prázdnymi rukami a bez šance postúpiť na majstrovstvá Európy.

„Král na hrad!“ zakričal si dvakrát komentátor Českej televízie Jaromír Bosák.

Jeho obrovskej radosti i tradičnej „monarchistickej“ hláške sa nemožno čudovať. Veď stredopoliar Spartaka Moskva Alex Král gólom a asistenciou výraznou mierou pomohol otočiť skóre a posunul Čechov po výhre 2:1 na budúcoročný šampionát starého kontinentu.

„Mám pocit, že zo stredovej trojice hrá len Darida. Král a Souček sa akosi vytratili. Potrebujeme ich,“ vravel po prvom polčase expert ČT Erich Brabec.

Ani niekdajší stopér nebol presvedčený o tom, či dvadsaťjedenročný talent urobil v septembri správne rozhodnutie. Hoci mal rodák z Košíc Král isté miesto v základnej zostave českého šampióna Slavie Praha a mohol si zahrať v skupinovej fáze Ligy majstrov, neodolal chuti legionárskeho chlebíčka.

„Spartak Moskva je veľkoklub. Môže si vyberať z množstva hráčov. Som rád, že si zvolil mňa. Chcem sa presadiť v nabitej konkurencii,“ vravel druhý najdrahší hráč, ktorý prestúpil z českej najvyššej súťaže.

Ruský klub položil na stôl Slavie 310 miliónov českých korún (12 miliónov eur), Královi ponúkol rozprávkovú zmluvu a rokovania nabrali raketovo rýchly spád.

„Neskrývam – je to ekonomicky výhodné pre mňa aj Slaviu. Ja som sa však rozhodol urobiť krok vpred vo svojej kariére. Neriešim peniaze,“ vravel po prestupe Král.

Jeho hodnota pre Spartak zatiaľ nie je známa. Pre českú reprezentáciu je po štvrtku nevyčísliteľná.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Moskva #českí futbalisti #kvalifikácia ME 2020 #Alex Král