Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nadváha aj zranenia. Chorváti počítajú straty

Hodiny tikajú a súperi riešia podobné problémy.

15.11.2019 10:00
Ante Rebič Foto: ,
Ante Rebič vo finále MS 2018 v Rusku.
debata

Do dôležitého zápasu H-skupiny medzi Chorvátskom a Slovenskom zostáva niekoľko desiatok hodín. Ak domáci vyhrajú alebo remizujú, v sobotu pred polnocou sa v Rijeke začne vo veľkom oslavovať postup na budúcoročné majstrovstvá sveta.

„Vieme, o čo hráme,“ citoval chorvátskeho kormidelníka Zlatka Daliča Jutarnij List.

Tréner to doma nemá jednoduché. Tamojšie médiá ho síce pochválili za dominantný výkon v Trnave (4:0), ale za prehru v Budapešti (1:2) a remíza v Baku sa na neho aj hráčov spustila vlna kritiky.

Ľahké to nebude mať ani pred posledným zápasom. Dalič počíta straty. Hrať nebude napríklad stredopoliar Ivan Rakitič, reprezentačný lekár mu neodporučil nastúpiť. Otázny je aj štart Andreja Kramariča.

„Jeho koleno na tom nie je najlepšie. Hrozí, že ho vyradí aj z druhého zápasu proti Slovákom,“ pripomenul Jutarnij List absenciu Kramariča v trnavskom dueli.

Daliča čaká – podobne ako jeho náprotivka Pavla Hapala – riešenie stopérskej otázky.

Päťdesiattriročný tréner však bude musieť poskladať úplne novú stopérsku dvojicu. Dejan Lovren aj Domagoj Vida nemôžu hrať kvôli kartám.

Otázniky vzbudzuje aj forma dvoch opôr, ktoré sa výrazne pričinili o úspešné lanské ťaženie na MS v Rusku. Ivan Perišič v lete vymenil Miláno za Mníchov. Kým v Interi bola jeho pozícia neohrozená, pre Bayern je skôr oživením z lavičky. Situáciu mu iste neuľahčí ani odvolanie trénera Nika Kovača, ktorý ho do klubu priviedol.

Opačný kurz ako Perišič nabral Ante Rebič. Výsledok však bol rovnaký. Po vydarenom pôsobení vo Frankfurte sa v AC Miláno nedokáže presadiť. Naskočil len do šiestich zápasov, päťkrát z lavičky.

„Talianske médiá špekulujú o tom, že Rebič pribral päť kíl. Je z Chorvátov v najhoršej situácii,“ napísal Jutarnij List.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #chorvátski futbalisti #Zlatko Dalič