Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Wenger kývol na ponuku FIFA. Nahradí Van Bastena

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) angažovala do svojich štruktúr Arséna Wengera. Sedemdesiatročný Francúz, ktorý má za sebou úspešnú trénerskú kariéru, bude mať za úlohu napomáhať k celosvetovému rozvoju futbalu.

13.11.2019 18:16
Arséne Wenger Foto: ,
Arséne Wenger strávil dlhé roky na lavičke Arsenalu Londýn.
debata

Bývalý dlhoročný kouč Arsenalu Londýn prijal ponuku FIFA týždeň od momentu, keď začal byť spájaný s príchodom na lavičku bundesligového šampióna Bayernu Mníchov.

Wenger bude v rámci svojej funkcie dohliadať na Radu medzinárodnej futbalovej asociácie (IFAB), trénerské programy a analýzy zápasov na turnajoch pod hlavičkou FIFA. Zároveň napomôže pri vytváraní programu, ktorý by mal motivovať bývalým hráčom k tomu, aby sa realizovali vo futbalovom manažmente.

Slávny kouč v podstate nahradí bývalého holandského futbalistu Marca Van Bastena, ktorý bol do minulého októbra technickým riaditeľom FIFA.

„Viem, že môžem prispieť k splneniu týchto cieľov. FIFA chce globálne rozvíjať futbal a ja do tohto projektu vložím všetku energiu,“ povedal rodák zo Štrasburgu, ktorý získal s Arsenalom tri ligové tituly a sedem trofejí v FA Cupe.

Po ukončení spolupráce s „kanoniermi“ pracoval krátko ako televízny analytik futbalových zápasov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger