Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Salutovali, vyšetrujú ich. Je to lynč, tvrdí Erdogan

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan nevidí problém v tom, že futbalisti z jeho krajiny salutujú počas dôležitých medzinárodných zápasov.

07.11.2019 14:32
Turecko, futbalisti Foto: ,
Salutovanie v Paríži. Tureckí futbalisti takto vyjadrili podporu tureckej armáde bojujúcej v severnej Sýrii.
debata

Nepáči sa mu však, že Európska futbalová únia (UEFA) začala vyšetrovanie týchto prejavov pripomínajúcich vojenské pozdravy na podporu tureckých vojakov pri invázii v severnej Sýrii. Tvrdí, že ide o systematickú diskriminačnú kampaň. Informuje o tom aj rakúsky portál ORF.

„Športovci, ktorí zastupujú našu krajinu v zahraničí, sa stali obeťami mediálneho lynčovania a to od začiatku operácie v Sýrii,“ uviedol Erdogan na tlačovej konferencii v Ankare a pokračoval: „Odmietame diskriminačný, nespravodlivý a politický prístup k nášmu národnému tímu a našim klubom. Hráči majú právo pozdraviť našich vojakov po svojich víťazstvách.“

UEFA začala 15. októbra vyšetrovať správanie členov tureckého národného mužstva po tom, čo futbalisti salutovali po strelených góloch v súbojoch kvalifikácie ME 2020 proti Albánsku a Francúzsku.

Dokonca aj hráči tureckého tímu Basaksehir Istanbul použili tento vojenský pozdrav v zápasoch Európskej ligy.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval Erdogana na zastavenie tureckej intervencie v severnej Sýrii, turecké médiá zasa tvrdia, že salutovanie je bežný jav a rovnako sa ním prezentoval aj francúzsky útočník Antoine Griezmann práve pred prezidentom Macronom.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Turecko #Recep Tayyip Erdogan #salutovanie