Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najbizarnejšie vylúčenie. Chorvát usmrtil sliepku a prehodil ju cez plot

Myslíte si, že dobre poznáte dedinský futbal a už ste videli všetko? Pozrite si nasledujúce video a zamyslite sa ešte raz.

06.11.2019 23:59
debata

Chorvátsky futbalista Ivan Gazdek dostal v domácej poloprofesionálnej súťaži azda tú najbizarnejšiu červenú kartu, aká bola kedy udelená.

V zápase medzi NK Jelengrad a Jasenovac vnikli na plochu typického dedinského ihriska sliepky. Dvadsaťtriročnému hráčovi sa prerušenie stretnutia nepáčilo, snažil sa rýchlo spraviť poriadok. Sliepky však nezahnal k diere v jednoduchom plote lemujúcom postranné čiary. Zvolil radikálnejšie riešenie.

Hydinu spacifikoval brutálnym kopancom a nehybnú zver na dvakrát prehodil cez plot. Surové správanie futbalistu nahrávali diváci na mobily a video spôsobilo vlnu negatívnych reakcií. Rozhodca stretnutia reagoval promptne a vytasil červenú kartu za hrubé nešportové správanie.

Gazdek po stretnutí hovoril pre miestny portál 24 Sata. "Verte mi, nebol to úmysel. Stav zápasu bol v čase môjho vylúčenia otvorený, bol som nervózny. Sliepky neustále vstupovali na hraciu plochu, zápas musel byť prerušený. Terén je plný výkalov, hrali sme v nehygienických podmienkach.

Bežal som k sliepkam, aby som ich zahnal. Šmykol som sa a jednu som nechtiac zabil," znela verzia Gazdeka.

Jeho Jelengradu vylúčenie paradoxne pomohlo a zvíťazil 8:1. Gazdek sa po stretnutí verejne ospravedlnil a majiteľke kúpil novú sliepku. Trest od klubu neočakáva.

Napokon, slová jedného z členov tímu pre spomenutý portál znejú jednoznačne: „Po zápase sme si dali guláš a oslavovali sme víťazstvo.“

Či polievka obsahovala kuracie mäso naservírované z kopačky Gazdeka zdroj neuvádza.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Gazdek