Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

V Anglicku tímy po dohode opustili trávnik a nedohrali. Duel si zopakujú

V sobotňajšom kvalifikačnom zápase anglickej pohárovej súťaže FA Cup 2019/2020 medzi futbalistami klubov Haringey Borough a Yeovil Town došlo k rasistickým útokom na hráčov domáceho mužstva, ktoré následne opustilo hraciu plochu.

20.10.2019 22:24 , aktualizované: 21.10.2019 21:53
debata (3)

K prerušeniu priebehu stretnutia, ktoré sa neskôr už neobnovilo, došlo v 64. min po tom, ako sa kamerunský brankár Haringey Borough Valery Pajetat stal obeťou posmeškov pre farbu svojej pleti. Podľa trénera domáceho tímu Toma Loizoua diváci v hľadisku urážali aj obrancu Cobyho Rowa.

„Bolo to nechutné. Hráči a tréner Yeovilu sa snažili upokojiť svojich fanúšikov, robili, čo sa dalo a podporovali nás. Povedali nám: ‚Ak idete preč, ideme s vami‘. Odišli sme z ihriska a nechcem, aby bol Yeovil Town za toto potrestaný. Ak nás vylúčia z FA Cupu a ďalej pôjde súper, nebude vo mne žiadny zlý pocit,“ povedal Loizou.

Incident sa udial iba niekoľko dní po tom, ako sa anglickí reprezentanti stali obeťami rasistických prejavov počas zápasu v Bulharsku (6:0) v rámci kvalifikácie ME 2020.

Futbalová antidiskriminačná platforma „Kick It Out“ ocenila rýchle a rozhodné kroky, ktoré v spomenutom zápase FA Cupu podnikol Tom Loizou a jeho hráči.

Duel si zopakujú

Stretnutie od začiatku opätovne odohrajú 29. októbra na pôde Haringey. V pondelok o tom rozhodla Futbalová asociácia (FA). Londýnska polícia v súvislosti s incidentom zadržala dvoch mužov vo veku 23 a 26 rokov. „Prebieha vyšetrovanie zo strany FA, spolupracujeme s príslušnými úradmi,“ uviedla asociácia pre agentúru AP.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #FA Cup #Haringey Borough #Yeovil Town