Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po škandále v Sofii zadržali deväť fanúšikov, obvinili mladíka

Bulharské úrady obvinili osemnásťročného muža z toho, že počas pondelňajšieho kvalifikačného zápasu proti Anglicku v Sofii kričal rasistické urážky na hosťujúcich futbalistov tmavej pleti.

18.10.2019 07:30
Bulharsko, fanúšikovia Foto: ,
Zamaskovaní fanúšikovia Bulharska počas zápasu s Anglickom.
debata

Mestské štátne zastupiteľstvo ho obvinilo z neslušného správania, narušenia verejného poriadku a neúcty k spoločnosti.

Muža zadržali na 72 hodín a v piatok sa rozhodne, či vo väzbe zostane. Polícia okrem neho po zápase zadržala ešte ďalších osem ľudí, ktorých podozrieva z toho, že rasistickým správaním vrátane nacistického pozdravu narušili stretnutie.

Zápas o postup na majstrovstvá Európy pre správanie fanúšikov v prvom polčase dvakrát prerušili a podľa pravidiel UEFA mohol byť aj predčasne ukončený. Anglickí futbalisti sa cez prestávku rozhodli duel dohrať a nakoniec Bulharsku víťazstvom 6:0 pripravili najvyššiu domácu prehru v histórii.

Rasistický škandál na zápase Bulharsko - Anglicko Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tréner Anglicka Gareth Southgate a jeho...

Škandalózne správanie divákov už stálo miesto šéfa bulharského futbalu Borisa Michajlova, ktorý na výzvu premiéra Bojka Borisova v utorok odstúpil. Hodinu po jeho rezignácii navyše obsadila zväzové sídlo polícia.

UEFA začala s Bulharskom disciplinárne konanie a poslednému súperovi českého tímu v kvalifikácii hrozí prísny trest. Na zápas 17. novembra proti zverencom trénera Jaroslava Šilhavého tak môžu mať zatvorený celý štadión v Sofii.

debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus #anglickí futbalisti #bulharskí futbalisti #bulharskí fanúšikovia