Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký míľnik bez víťazstva. Neymar je najmladším brazílskym stovkárom

Brazílsky futbalista Neymar odohral stý reprezentačný zápas, no z víťazstva sa dvadsaťsedemročný útočník pri jubileu neradoval.

10.10.2019 18:20 , aktualizované: 21:53
Neymar Foto: ,
Neymar počas tlačovej konferencie pred jubilejným zápasom v drese brazílskej reprezentácie.
debata

Brazílčania v prípravnom zápase v Singapure remizovali so Senegalom 1:1.

Neymar je siedmym a najmladším brazílskym hráčom, ktorý nastúpil za reprezentáciu stokrát. Rekordérom je so 142 štartmi obranca Cafú.

„Nedokázal som si predstaviť, že sa mi toto niekedy podarí,“ povedal Neymar pred zápasom, keď dostal pamätný dres so svojím menom a číslom 100.

Slávny hráč francúzskeho majstra Paríža St. Germain odohral v Ázii celých 90 minút, ale 62. gól v národnom mužstve nestrelil. Najbližšie k nemu mal v 69. minúte, keď jeho priamy kop preletel tesne nad brvnom.

Brazílsky tím dostal v deviatej minúte do vedenia Roberto Firmino, v závere prvého polčasu vyrovnal z pokutového kopu Famara Diedhiou.

Pre Brazíliu to bol tretí zápas po sebe bez víťazstva. Po tom, čo získala v júli titul na Copa America remizovala s Kolumbiou 2:2 a prehrala s Peru 0:1. Šancu zlomiť šnúru má už v nedeľu v zápase s Nigériou, ktorý sa bude hrať opäť v Singapure.

„Ak by som povedal, že nás to netrápi, klamal by som. V posledných troch dueloch sme nehrali najlepšie ako vieme. Dnes sme mali lepšie príležitosti, no chybovali sme v detailoch, vo finálnych prihrávkach,“ povedal obranca Thiago Silva.

Podľa krajného beka Daniho Alvesa za to čiastočne mohli aj dlhý let a časový posun: „Nesnažím sa nájsť výhovorky, mohli sme hrať lepšie, ale je to výjazd, ktorý vás unaví. Potrebujeme vyhrať, aby sme mali pokoj pred kvalifikačnými zápasmi MS.“

Príprava:

Brazília – Senegal 1:1 (1:1)
Góly: 9. Firmino – 45.+1 Diedhiou (11 m)

Thajsko – Kongo 1:1 (1:0)
Góly: 35. Dangda – 59. Makouta, ČK: 90.+2 Ossete (Kongo)

Kosovo – Gibraltár 1:0 (0:0)
Gól: 69. Hasani

Burkina Faso – Gabon 0:1 (0:0)
Gól: 86. Aubameyang (z 11m)

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #brazílski futbalisti #senegalskí futbalisti