Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duel oslabených veľmocí bez víťaza. Za Nemecko nenastúpil ani jeden majster sveta

Nemeckí futbalisti neudržali v prípravnom zápase s Argentínou dvojgólový náskok a prestížny duel výrazne oslabených rivalov sa skončil v Dortmunde nerozhodne 2:2.

09.10.2019 23:27 , aktualizované: 10.10.2019 09:51
Julian Brandt Foto: ,
Nemecký futbalista Julian Brandt ohrozuje bránku Argentíny.
debata

Domácim v prvom polčase vypracovali v rozmedzí siedmich minút vedenie Serge Gnagbry a Kai Havertz, po zmene strán znížil náhradník Lucas Alario a päť minút pred koncom vyrovnal pri reprezentačnom debute Lucas Ocampos.

Šláger bol ochudobnený o niekoľko hviezd. V domácom tíme prvýkrát od zisku titulu v roku 2014 nenastúpil ani jeden z vtedajších majstrov sveta. Löwovi sa nazbieralo trinásť ospravedlneniek a do zápasu zasiahli štyri nováčikovia.

Argentínčania zase hrali v repríze finále MS z rokov 1986, 1990 a 2014 okrem iných bez dištancovaného Lionela Messiho. Hviezdny útočník si odpykáva trojmesačný zákaz štartu v medzištátnych zápasoch, ktorý dostal od futbalovej konfederácie CONMEBOL za výroky na majstrovstvách Južnej Ameriky, kde obvinil brazílskych usporiadateľov z korupcie.

Nominované neboli ani ďalšie opory Sergio Agüero, Ángel Di María, Mauro Icardi či Gonzalo Higuaín.

Tréner Juhoameričanov Lionel Scaloni po skončení duelu neskrýval spokojnosť. „V prvom polčase sme spravili dve-tri chyby, ktoré súper potrestal, no v druhom dejstve sme vyrástli. Chytili sme opraty zápasu do vlastných rúk, boli sme trpezliví a podarilo sa nám vyrovnať. Chcel by som pochváliť hráčov za prístup. Za stavu 0:2 to nezabalili a príkladne bojovali až do konca. Je to veľké pozitívum do budúcnosti,“ uviedol Scaloni pre akreditované médiá.

Nemci pôsobili v druhom polčase pasívnym a ťažkopádnym dojmom, robili chyby pri rozohrávke, čo bola voda na mlyn Argentínčanov. „V prvom polčase sme na súpera vybehli a po dvoch pekných akciách strelili dva góly. Nedokázali sme však udržať nasadené tempo celých 90 minút. Stratili sme pár ľahkých lôpt, prestali sme hrať odvážne a dostali sme sa do problémov,“ priznal nemecký kouč Joachim Löw, ktorému chýbali viaceré zranené opory na čele s kapitánom Tonim Kroosom.

Prípravné zápasy:

Nemecko – Argentína 2:2 (2:0)
Góly: 15. Gnabry, 22. Havertz – 66. Alario, 85. Ocampos.

Bahrajn – Azerbajdžan 2:3 (1:1)
Góly: 31. Malúd, 68. Džasím – 41. Dadašov, 62. Chalilzada, 70. Šejdajev.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemeckí futbalisti #argentínski futbalisti