Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhorčenie v Bayerne. Francúzom musí uvoľniť zraneného hráča

Vedeniu Bayernu Mníchov sa nepáči, že si zástupcovia francúzskej futbalovej federácie vyžiadali na zraz národného tímu v súčasnej reprezentačnej pauze aj obrancu Lucasa Hernándeza, aj keď je zranený. Podľa francúzskych funkcionárov sa v Paríži podrobí lekárskej prehliadke.

07.10.2019 21:02 , aktualizované: 21:57
Lucas Hernández Foto: ,
Lucas Hernández.
debata

Hernández schytal na konci septembra ranu do kolena, s ktorým bol v marci na operácii, a v uplynulom týždni nenastúpil v Lige majstrov proti Tottenhamu ani v sobotu v nemeckej lige.

Bayern preto v sobotu informoval francúzsky zväz, že nemôže hrať ani v nadchádzajúcich kvalifikačných dueloch o postup na ME.

Francúzska strana si hráčovu prítomnosť na zraze napriek tomu vyžiadala.

„Zo štyroch vyžiadaných francúzskych hráčov sme, samozrejme, uvoľnili troch zdravých – Kingsleyho Comana, Corentina Tolissa a Benjamina Pavarda, ale v prípade Lucasa Hernándeza sme očakávali väčšie pochopenie vzhľadom na riziká. Rovnaké, aké ukázal nemecký zväz v prípadoch zraneniami vynútených absencií Toniho Kroosa, Jonasa Hectora a ďalších. Správanie francúzskej federácie je iritujúce,“ hneval sa predseda Bayernu Karl-Heinz Rummenigge vo vyhlásení na klubovom webe.

„Nespochybňujeme diagnózu, no sami si chceme urobiť obraz. Určite nebudeme riskovať. Nehráme dnes, až v piatok,“ povedal tréner reprezentácie Didier Deschamps.

Francúzi nastúpia v piatok 11. októbra v H-skupine kvalifikácie EURO 2020 v Reykjavíku proti Islandu a v pondelok 14. októbra privítajú v Paríži Turecko.

Deschampsovi zverenci figurujú po šiestich dueloch na 2. mieste tabuľky, na konte majú 15 bodov rovnako ako prvé Turecko, ale horší vzájomný zápas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #francúzski futbalisti #Lucas Hernandez