Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Tieň nad anketou. Za Messiho hlasoval iný hráč, ako zverejnila FIFA

Nikaragujská futbalová federácia sa ospravedlnila za chaos pri voľbe najlepších hráčov sveta v ankete FIFA. V nej hlasoval iný hráč, ako federácia uviedla, čím vznikol dojem, že došlo k podvodu.

28.09.2019 17:03
debata

Krátko po voľbe zverejnila FIFA, ako jednotliví kapitáni a tréneri národných tímov a zástupcovia médií hlasovali, a pri Nikarague uviedla údajnú voľbu Juana Barreru. Kapitán tímu sa ale na twitteri ohradil, že v ankete nehlasoval a ani teda nepodporil víťazného Lionela Messiho, ako naznačovali zverejnené údaje.

Nikaragujská federácia sa dnes za omyl ospravedlnila a uviedla, že v ankete hlasoval ľavý obranca Manuel Rosas. „Radi by sme oznámili, že došlo k nedorozumeniu. Ospravedlňujeme sa,“ uviedli predstavitelia federácie.

Galavečer ocenení FIFA Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Moderátori galavečera Ilaria D’Amico a Ruud...

Tieň na výsledky ankety, ktorú Argentínčan Messi vyhral šiestykrát v kariére, vrhli aj ďalšie prípady. Na chybné započítanie svojich hlasov si na twitteri okrem Barreru sťažoval aj sudánsky tréner Zdravko Logarušič, pozornosť vzbudili i neplatné hlasy z Egypta pre liverpoolsku hviezdu Mohameda Salaha.

TV Pravda: Pozrite si vo videu zábery z galavečera The Best, ankety FIFA o najlepšieho futbalistu planéty, cez optiku redaktora Pravdy Michala Zemana.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Futbalista roka Fifa