Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tieň nad anketou. Za Messiho hlasoval iný hráč, ako zverejnila FIFA

Nikaragujská futbalová federácia sa ospravedlnila za chaos pri voľbe najlepších hráčov sveta v ankete FIFA. V nej hlasoval iný hráč, ako federácia uviedla, čím vznikol dojem, že došlo k podvodu.

28.09.2019 17:03
debata

Krátko po voľbe zverejnila FIFA, ako jednotliví kapitáni a tréneri národných tímov a zástupcovia médií hlasovali, a pri Nikarague uviedla údajnú voľbu Juana Barreru. Kapitán tímu sa ale na twitteri ohradil, že v ankete nehlasoval a ani teda nepodporil víťazného Lionela Messiho, ako naznačovali zverejnené údaje.

Nikaragujská federácia sa dnes za omyl ospravedlnila a uviedla, že v ankete hlasoval ľavý obranca Manuel Rosas. „Radi by sme oznámili, že došlo k nedorozumeniu. Ospravedlňujeme sa,“ uviedli predstavitelia federácie.

Galavečer ocenení FIFA Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Moderátori galavečera Ilaria D’Amico a Ruud...

Tieň na výsledky ankety, ktorú Argentínčan Messi vyhral šiestykrát v kariére, vrhli aj ďalšie prípady. Na chybné započítanie svojich hlasov si na twitteri okrem Barreru sťažoval aj sudánsky tréner Zdravko Logarušič, pozornosť vzbudili i neplatné hlasy z Egypta pre liverpoolsku hviezdu Mohameda Salaha.

TV Pravda: Pozrite si vo videu zábery z galavečera The Best, ankety FIFA o najlepšieho futbalistu planéty, cez optiku redaktora Pravdy Michala Zemana.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Futbalista roka Fifa