Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko bude hostiť futbalové ME do 19 rokov. Cieľom je kategória U21

Výkonný výbor Európskej futbalovej únie (UEFA) v utorok v slovinskej Ľubľane rozhodol o dejiskách finálových zápasov Ligy majstrov či Európskej ligy v nasledujúcich rokoch.

24.09.2019 22:54 , aktualizované: 25.09.2019 12:22
debata

UEFA tak poverila usporiadaním finálových súbojov Ligy majstrov v rokoch 2021 až 2023 postupne Petrohrad, Mníchov a Londýn.

„Sú to veľké a zaujímavé mestá pre fanúšikov, navyše s veľmi peknými štadiónmi. Som presvedčený, že ceny hotelov začnú okamžite stúpať,“ uviedol prezident UEFA Aleksandar Čeferin.

Finále LM v roku 2021 bude hostiť domovský stánok Zenitu Petrohrad Gazprom aréna s kapacitou 68.000 divákov. O rok neskôr privíta presne po desiatich rokoch finálový súboj opäť mníchovská Allianz Arena, do ktorej sa zmestí 70.000 priaznivcov. Storočnicu od otvorenia pôvodného štadióna Wembley oslávi tradičný anglický stánok usporiadaním finále LM pre rok 2023.

UEFA taktiež poverila Sevillu organizovaním finálového zápase Európskej ligy v roku 2021. Štadión Ramona Sancheza Pizjuana dostal prednosť pred národným štadiónom Borisa Paichadzeho v hlavnom meste Gruzínska Tbilisi. Zápas o európsky Superpohár 2020 dostal Belfast. Informáciu priniesla agentúra AFP.

Majstrovstvá Európy futbalistov do 19 rokov sa v roku 2022 uskutočnia na Slovensku. Futsalové EURO v roku 2022 dostalo Holandsko. UEFA tiež rozhodla o konaní tretej pohárovej súťaže od roku 2021 s názvom Európska konferenčná liga.

„Sme radi, že nám UEFA podujatie pridelila. Po tom, čo sme úspešne usporiadali majstrovstvá Európy futbalistov do 17 rokov i dievčat do 19 rokov, sa stále chceme posúvať vyššie. Preto sme sa uchádzali aj o šampionát futbalistov do 19 rokov,“ povedal prostredníctvom oficiálnej stránky Slovenského futbalového zväzu (SFZ) riaditeľ medzinárodného a organizačného úseku tejto inštitúcie Peter Palenčík.

Pod Tatrami sa predstaví osem najlepších európskych tímov spomenutej vekovej kategórie. Očakávať možno účasť mnohých budúcich hviezd európskeho a možno aj svetového významu. SFZ v súvislosti so šampionátom „devätnástok“ počíta so zapojením štyroch štadiónov.

Štadión Antona Malatinského v Trnave je... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
SR futbal FL 18. kolo Trnava Trenčín fanúšikovia Štadión Antona Malatinského v Trnave je najväčší spomedzi dejísk, kde sa odohrajú futbalové ME 2022 hráčov do 19 rokov.

Zápasy prvej štvorčlennej skupiny sa budú hrať v Trnave a v Senci, stretnutia druhej skupiny v Žiari nad Hronom a vo Zvolene. Slovenské mužstvo bude mať zabezpečenú automatickú účasť na podujatí.

SFZ do budúcna myslí aj na organizáciu ďalších mládežníckych turnajov. „Našou ambíciou je posúvať sa stále ďalej pri organizácii mládežníckych šampionátov a opäť chceme hostiť EURO do 21 rokov,“ doplnil Palenčík.

Majstrovstvá Európy „dvadsaťjednotiek“ sa už v minulosti na Slovensku konali. Bolo to v roku 2000 a Slovensko si vtedy postupom zo skupiny zaistilo miestenku na OH 2000 v austrálskom Sydney.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #ME 2022 do 19 rokov