Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík si šiel po inšpiráciu. V Bystrici chce stavať akadémiu ako má DAC

V Banskej Bystrici sa pomaly môžu tešiť. Marek Hamšík má veľké plány. Vo svojom rodnom meste chce postaviť futbalovú akadémiu. Po inšpiráciu si zašiel do Dunajskej Stredy.

06.09.2019 15:06
debata (5)

„Chcel som sa pozrieť, ako to tu vyzerá. Je to tu nádherné. Mám v pláne postaviť futbalovú akadémiu Mareka Hamšíka v Banskej Bystrici – som tu, aby som získal nejaké nápady,“ naznačil Hamšík vo videu, ktoré zverejnil klub DAC.

O čo konkrétne pôjde, zatiaľ kapitán reprezentácie nenaznačil. Pripustil však, že jeho ambíciou nie je stavať niečo megalomanské. „Určite nepostavím niečo v takom veľkom rozmere, ako tu v Dunajskej Strede,“ pripustil.

Banská Bystrica sa futbalovo trápi. Tradičná bašta – Dukla – je v 2. lige a jej štadión v rozvalinách. „Chcem pomôcť deťom, aby mali čo najlepšie podmienky, aby im v akadémii nič nechýbalo a mohli sa z nich stať skvelí futbalisti,“ povedal hráč, ktorý v minulej sezóne prestúpil do Čínskej ligy.

Hamšík je odchovancom Juppie Podlavice, odkiaľ na krátko prestúpil do Slovana Bratislava. Odtiaľ už jeho kroky smerovali do Brescie a napokon do Neapola, kde strávil väčšinu svojej kariéry.

„Od detstva som mal sen stať sa profesionálnym futbalistom. Robil som všetko pre to, aby sa mi to splnilo. Všetko som obetoval futbalu, pracoval som na sebe aj mimo tréningov a všetko sa mi vrátilo. Je dôležité ísť si za svojím snom a dať do toho maximum,“ dodal Hamšík.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #DAC Dunajská Streda