Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nacionalizmus na slovenských ihriskách? Komárno má toho plné zuby

Čo je veľa, to je veľa. Vo futbale sa síce hrubozrnejšie správanie na štadiónoch toleruje, ale tam, kde príde druholigové KFC Komárno, sa však prekračujú všetky medze.

28.08.2019 07:20
debata (229)

Po zápase, ktorý odohral klub z juhu Slovenska v Poprade, sa už ohradil aj jeho tréner Jozef Olejník. Ten najprv zhodnotil duel, v ktorom jeho zverenci prehrali 0:2, no potom sa pustil do kritiky fanúšikov pod Tatrami.

„Futbal robíme preto, lebo to milujeme. Či ja, či realizačný tím, či hráči. My sme s Marekom (Petrušom, tréner FK Poprad – pozn. red.) kamaráti, a preto veľmi radi chodíme do Popradu, lebo medzi nami nie je absolútne žiadny problém. Ale pri jednej veci sa musím pristaviť. Odmietam to, že stojím na čiare a stále počúvam do ‘vyje*aných Maďarov‘ alebo ‘Olejník choď do Maďarska‘, a tak podobne. Čo to má znamenať? Nerozumiem tomu,“ naznačil podľa Profutbal.sk Olejník svoju nespokojnosť.

Kouč Popradu súhlasne prikyvoval a tak Olejník pokračoval. "Načo títo ľudia chodia na futbal? Keď chodia, nech fandia svojmu tímu. Tí ľudia sú všade, nebudem klamať, aj u nás. Ale odmietam, aby mojim zverencom, Komárňančanom či Černochovi, nadávali do menšín. Takéto veci nepatria do hľadiska a na štadióny. Futbal má spájať, nie rozdeľovať. Toto nemá so športom nič spoločné a treba s tým niečo začať robiť,“ dodal tréner KFC.

Na záver sa ozval aj Petruš z Popradu. „Jožko, ja sa ti ospravedlňujem za divákov. Samozrejme, ani mne sa nepáči to, o čom si dnes rozprával. Bohužiaľ, sme Slováci a takéto správanie nepanuje len v Poprade, ale všade,“ poznamenal Petruš.

229 debata chyba
Viac na túto tému: #FK Poprad #KFC Komárno