Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Londýne ho už nechceli. Šialený týždeň zakončil Rocky trofejou

Počas parádneho stredajšieho Európskeho superpohára zažíval jazdu na horskej dráhe. Španielsky brankár Liverpoolu Adrián ju napriek obrovskému tlaku zvládol. Tak dobre, že sa úradujúci šampión Ligy majstrov teší z ďalšej trofeje.

15.08.2019 09:00
Adrián Foto: ,
Brankár Liverpoolu Adrián so spoluhráčmi po zisku Európskeho superpohára.
debata

Má poriadne nervy aj hlas

Aj vďaka nemu sa zverenci Jürgena Kloppa v Istanbule radovali. Po devätdesiatich minútach bol stav nerozhodný 1:1. V polhodinovom predĺžení pridali obe mužstvá ešte po jednom góle a rad museli prísť pokutové kopy. V nich sa ako prvý a jediný pomýlil útočník Chelsea Tammy Abraham. Adrián mu jeho nepresvedčivý pokus chytil.

„Bolo to ako skvelý boxerský zápas. Tvrdé údery na oboch stranách. Adrián? To je ale príbeh! Rovnako, ako keď Rocky prehral s Apollom Creedom. Ten chlapec má ale nervy. A aj poriadny hlas. Veď v šatni kričí viac ako ja,“ smial sa od ucha k uchu Klopp pred kamerou BT Sport.

Nemecký kormidelník narážal na nezvyčajnú situáciu, do ktorej sa jeho gólman dostal. Adrián sa po trinástich rokoch profesionálnej kariéry pred dvanástimi dňami dozvedel od West Hamu nepríjemnú správu.

Európsky superpohár v Istanbule Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Liverpoolu skandujú pred zápasom v...

Vedenie Londýnčanov s ním nepočítalo a umožnilo mu prestúpiť zadarmo do akéhokoľvek klubu. Rodák zo Sevilly priznal, že dostal viacero ponúk. Z Premier League i rodnej krajiny. Keď však dorazila tá z Liverpoolu, nezaváhal.

„Ako by som mohol víťazovi Ligy majstrov povedať nie?“ pokladal rečnícku otázku po podpise zmluvy Adrián.

Splatil plnú dôveru

Tridsaťdvaročný gólman musel pristúpiť na redukciu platu aj brankárskych povinností. Mal byť spoľahlivou a skúsenou dvojkou Alissona Beckera. Brazílska opora sa však v piatok zranila v prvom stretnutí Premier League proti Norwichu (4:1). A do bránky nečakane rýchlo naskočil Adrián.

VIDEO: Zostrih zápasu

„Alisson bude chýbať niekoľko týždňov. V stredu bude chytať Adrián. Má našu plnú dôveru,“ vyhlásil pred stretnutím Klopp.

Odchovanec Betisu ju okamžite splatil. V zápase predviedol niekoľko krásnych zákrokov proti Mateovi Kovačičovi či Masonovi Mountovi. Jednu šancu vybehnutím zneškodnil aj Abrahamovi. O niekoľko sekúnd sa však situácia zopakovala. Angličan bol pri lopte skôr a suverénna rozhodkyňa Stéphanie Frappartová neomylne ukázala na biely bod.

„Snažil som sa ho zastaviť, lenže on zacítil kontakt so mnou a bola to penalta. Mrzí ma, že som ju nedokázal zastaviť. Teraz je to však už jedno,“ prezradil Adrián.

VIDEO: Klopp chválil po zápase Adriána

Po desiatej penalte istanbulského superpohára vyskočil od šťastia. Nie div. Bola to pre neho prvá veľká trofej v kariére. Pamätnú zlatú medailu pre víťaza od radosti takmer rozhryzol vo dvoje.

„Nemyslím si, že toho v kariére veľa vyhral. Má za sebou ťažké dni, ale zvládol ich ako pravý šampión,“ chválil svojho zverenca Klopp. „Bol to šialený týždeň. Som veľmi rád, že tím získal trofej. Som šťastný, že môžem pôsobiť v Liverpoole,“ radovala sa momentálne najcennejšia dvojka na svete Adrián.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Európsky superpohár #Chelsea FC #Adrián