Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bale sa v generálke na ligu vrátil do zostavy. Neymara nestrpia už ani fanúšikovia

Waleský futbalista Gareth Bale po trojzápasovej absencii opäť nastúpil za Real Madrid. Tréner Zinedine Zidane ho poslal na trávnik z lavičky v stretnutí s domácim AS Rím, ktoré sa na Olympijskom štadióne skončilo nerozhodne 2:2.

12.08.2019 09:54 , aktualizované: 11:24
debata
Krídelník Realu Madrid Gareth Bale v súboji s... Foto: Reuters, ALBERTO LINGRIA
Gareth Bale, Federico Fazio Krídelník Realu Madrid Gareth Bale v súboji s Federicom Faziom z AS Rím.

Rimania boli následne úspešnejší v jedenástkovom rozstrele, keď sa pomýlil iba Marcelo v piatej sérii.

Francúzsky kouč po zápase čelil otázkam o prípadnom príchode brazílskej hviezdy Neymara z Paríža St. Germain, no nemienil špekulovať. Bale nastúpil v príprave iba v troch zo siedmich duelov a vždy iba z lavičky.

James Rodríguez sa v nedeľu nedostal ani na súpisku. „Obaja sú stále hráči Realu. Do 31. augusta sa môže stať čokoľvek, ale teraz sme tu s týmito hráčmi a musíme s nimi počítať,“ povedal podľa AFP Zidane.

Zápas v Ríme bol pre Real generálkou na La Ligu, v úvodnom kole 17. augusta nastúpi na pôde Celty Vigo.

Prípravný duel:

AS Rím – Real Madrid 2:2 (2:2), 5:4 na strely zo značky pok. kopu
Góly: 34. Perotti, 40. Džeko – 16. Marcelo, 39. Casemiro

Neymar zmizni

Fanúšikovia parížskeho futbalového klubu Saint-Germain dali v nedeľu jasne najavo, že si želajú odchod brazílskeho útočníka Neymara. Svoj názor prezentovali rôznymi pokrikmi aj nápismi na tribúnach počas ligového triumfu svojich miláčikov nad Nimes 3:0. Za všetky možno spomenúť jeden výstižný transparent s nápisom: „Neymar, zmizni!“

Hviezdny Brazílčan chýbal v zostave trénera Thomasa Tuchela, keďže už dlhšie je v hre jeho odchod do iného mužstva. Najčastejšie sa spomína jeho návrat do katalánskeho FC Barcelona, ale objavili sa už aj hlasy, ktoré hovoria o jeho možnom odchode do Realu Madrid. Kde napokon zakotví, ukážu možno už najbližšie dni.

Neymar sa pred aktuálnou sezónou zapojil do prípravy PSG o niečo neskôr ako jeho spoluhráči, ako dôvod uviedol liečbu zranení. Brazílčan po prestupe do Paríža v lete 2017 za rekordných 222 miliónov eur nenaplnil očakávania.

Strelil síce 51 gólov v 58 zápasoch a mužstvo priviedol k dvom francúzskym titulom, ale na medzinárodnej scéne sa mu nepodarilo splniť hlavný cieľ – získať triumf v Lige majstrov.

debata chyba