Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester City alebo FC Liverpool? Vojna medzi oboma klubmi vrcholí

Pred nedeľným pohárom FA Community Shield vo Wembley je medzi anglickými gigantmi FC Liverpool a Manchestrom City poriadne dusno.

03.08.2019 13:33
Manchester City - Liverpool Foto: ,
Liverpoolčan James Milner (v červenom) v súboji o loptu s hráčom Manchestru City Leroyom Sanem. Vľavo celú situáciu sleduje Španiel David Silva.
debata

Zdá sa, že všetko vyprovokoval kouč Liverpoolu Jürgen Klopp. Ten sa nechal počuť, že Manchester City míňa prehnane veľa miliónov na prestupy. Prirovnal ho k španielskym veľkoklubom Realu Madrid i FC Barcelone či majstrovi francúzskej ligy Parížu Saint-Germain.

To očividne nenechalo chladným trénera víťazov vlaňajšieho ročníka Premier League Pepa Guardiolu, ktorý pred novinármi vyvrátil akékoľvek nepravdivé vyjadrenia na adresu klubu. „Nie je to pravda, že nakupujeme hráčov za 200 miliónov každé prestupové obdobie. Nemám rád, ak ľudia klamú. Minulú sezónu sme kúpili jedného hráča za 17 miliónov,“ povedal španielsky kormidelník.

O tom, kto svoje milióny investoval lepšie sa rozhodne v nedeľnom vzájomnom súboji. Tento konflikt však sľubuje ťažký boj až po záverečných minút.

Klopp nespokojný s dátumom

Tréner futbalistov FC Liverpool Jürgen Klopp nie je spokojný so skorým dátumom štartu anglickej Premier League. „The Reds“ nastúpia na stretnutie 1. kola v piatok 9. augusta doma proti nováčikovi z Norwichu. Najvyššie súťaže v Nemecku a Španielsku sa začnú o týždeň neskôr.

Liverpool vstúpi do súťažného diania už v nedeľu 4. augusta, keď sa v súboji o anglický Superpohár (Community Shield) stretne s Manchestrom City. „Neviem, prečo vstupujeme do sezóny tak skoro,“ povedal Klopp podľa BBC Sports. "Nehľadám výhovorky, no rozprával som sa s Carlom Ancelottim. Talianska liga má tiež 20 účastníkov a štartuje 24. augusta.

Sadio Mané a Kalidou Koulibaly boli na Africkom pohári národov, mali iba štyri týždne voľna. Milujem futbal, hral by som ho každý týždeň. Lenže treba myslieť aj na hráčov a nikto to nerobí," rozhovoril sa nemecký kouč. Anglická liga pred touto sezónou upravila kalendár, vo februári bude mať premiérovo týždennú prestávku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Liverpool #manchester city #Community Shield