Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdrvujúca prehra s rivalom. Atlético nastrieľalo Realu sedem gólov!

Futbalisti Realu Madrid utrpeli v príprave na zámorskom turné hanebnú prehru 3:7 s mestským rivalom Atléticom.

27.07.2019 07:19 , aktualizované: 09:07
Real Madrid, Atlético Foto: ,
Sklamaní futbalisti Realu Madrid po druhom zo siedmich inkasovaných gólov v zápase s Atléticom.
debata

Real nastúpil so silnou zostavou vrátane nových posíl Edenom Hazardom či Lukom Jovičom, no v New Jersey prehrával do polčasu 0:5.

Zaslúžil sa o to hetrikom Diego Costa, ktorému na úvodný gól už v prvej minúte prihrala nová posila z Benficy Joao Félix. Portugalčan o 8 minút aj skóroval a zvýšil na 2:0. Do 27. minúty bolo 0:4 aj zásluhou chyby Sergia Ramosa. Nočnú moru Realu v prvom polčase podčiarklo zranenie kolena Luku Modriča. Chorváta musel tréner Zinedine Zidane vystriedať.

Zápas nedohral ani Srb Jovič, po polhodine sa zranil po zrážke s brankárom Atlética Janom Oblakom.

Diego Costa strelil v 51. svoj štvrtý gól v zápase, no v 65. minúte dostal červenú kartu spolu s Danim Carvajalom po vzájomnom konflikte.

Real zmiernil fiasko za stavu 0:6, keď sa gólovo presadili Nacho, Karim Benzema a Javiera Sáncheza.

Zdrvujúca prehra zvýraznila turbulentné americké turné Realu, ktorý prehral s Bayernom a Arsenal zdolal v penaltovom rozstrele. Pokračujú tiež špekulácie o budúcnosti Garetha Bala, ktorý prišiel na trávnik po hodine hry. Najnovšie sa hovorí o jeho prestupe do Číny, konkrétne do klubu Ťiang-su Su-ning. Podľa zahraničných médií by mohol zarábať viac než milión libier týždenne.

Walesan nemá ideálne vzťahy s trénerom Zidanom, ktorý bol po debakli prekvapujúco pozitívne naladený.

„Budeme motivovaní, som presvedčený o tom, že náš čaká dobra sezóna. Samozrejme, že z dnešného zápasu nie sme šťastní, no nemám obavy. Nepochybujem, že máme tím, ktorý dosiahne veľmi dobré výsledky,“ povedal Zidane pre denník Marca.

„Prvý polčas bol náročný. Začali sme zle a nedokázali zareagovať na dva rýchle góly. Chýbalo nám všetko. Predovšetkým intenzita, ktorá je na tejto úrovni nevyhnutná,“ pokračoval Francúz.

K individuálnym výkonom sa nechcel vyjadrovať, sústreďoval sa skôr na kolektív. „Atlético nám dalo sedem gólov, to sa nemôže stávať. Bolo lepšie vo všetkom. Hráči to vedia tiež a sú rozladení. Viem však, že ma nesklamú. Nie je potrebné vracať sa k tomu, je to predsezónny zápas a musíme byť pokojní,“ dodal Zidane.

Prípravný zápas na MetLife Stadium v New Jersey:

Real Madrid – Atlético Madrid 3:7 (0:5)
Góly: 59. Nacho, 85. Benzema (z 11 m), 89. J. Sánchez – 1., 28., 45. (z 11 m), 51. D. Costa, 8. J. Félix, 19. Correa, 70. Vitolo.
Real Madrid: Courtois (od 46. min Navas) – Odriozola (46. Carvajal), S. Ramos (62. J. Sánchez), Nacho, Marcelo (62. Bale) – Modrič (62. Kubo), Kroos, Isco (62. Rodrygo) – Vinícius Júnior (46. Vázquez), Jovič (30. Benzema), Hazard (62. De La Fuente).
Atlético Madrid: Oblak – Trippier (66. Munoz), Savič (66. Felipe), Hermoso (66. Montero), Renan Lodi (66. M. Sánchez) – Joao Félix (66. Vitolo), Saúl (66. H. Herrera), Koke (66. M. Llorente), Lemar (66. J. M. Sanabria) – Costa, Morata (13. Correa).

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid