Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Dieťa ako artikel. PSG vyfúkol Barcelone klenot, ‚krádež‘ zariadil vplyvný agent

Francúzsky futbalový majster Paríž St. Germain podpísal trojročnú zmluvu len so 16-ročným stredopoliarom Xavim Simonsom z FC Barcelona.

25.07.2019 07:17
debata (1)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ici c'est Paris!!! ✍⚽ @psg

Príspevok, ktorý zdieľa Xavi Simons (@xavisimons),

Šikovný Holanďan doteraz hrával v mládežníckej akadémii La Masia, Katalánci mu ponúkli kontrakt s ročným platom 200 000 eur, ktorý on odmietol.

PSG o jeho príchode informoval na sociálnej sieti. Podľa španielskeho denníka Mundo Deportivo tak tínedžer, ktorého na sociálnych sieťach sleduje približne 1,7 milióna fanúšikov, stratil šancu na rýchlu integráciu do barcelonského A-mužstva cez juniorské tímy.

Očakáva sa, že kapitán mládežníckeho tímu bude v novom drese debutovať v juniorskom tíme, ktorý hrá Youth Champions, juniorskej verzii Ligy majstrov.

„Cítil som podporu a náklonnosť stoviek tisícov fanúšikov Barcelony, ktorí ma povzbudzovali a motivovali, aby som sa zlepšoval a trénoval tak, aby som si mohol zahrať za prvý tím na Camp Nou. Teraz však musím začať nové a vzrušujúce dobrodružstvo mimo Barcelony. Nemôžem sa však rozlúčiť inak ako slovami, že tento klub budem mať vždy vo svojom srdci,“ napísal na Instagrame.

„Teším sa na štart novej kapitoly v mojej kariére v jednom z top tímov sveta, PSG. Nemôžem sa dočkať štartu tréningu a tvrdej práce,“ dodal v príspevku s dresom s číslom 2022, čiže rokom, do ktorého podpísal zmluvu.

Agentom vďaka bujnej kučeravej hrive neprehliadnuteľného Simonsa je vplyvný Mino Raiola. Tréneri však jeho krokmi nie sú nadšení, médiá píšu o krádeži supertalentu či vojne medzi dvoma veľkoklubmi.

Práve Raiola mal od Barcelony žiadať profesionálnu zmluvu s lepšími peniazmi, ako ponúkla Barcelona. Katalánsky klub sa však nikam neponáhľal, nechcel, aby Simons zarábal viac ako jeho spoluhráči z tímu do 17 rokov. Aj keď v akadémii Barcelony strávil 9 rokov, ako hráč bez zmluvy prestúpil do klubu z francúzskej metropoly zadarmo.

„Etika? Žiadnu nehľadajte. Toto je jednoducho tvrdý obchod. Čo desí, je fakt, že artiklom je v podstate dieťa. Raiola navyše podpisom rodičov Xaviho Simonsa získal ďalšiu budúcu hviezdu do svojej stajne a predpokladá sa, že šikovného hráča z Holandska ešte niekoľkokrát zobchoduje,“ píše portál Nova Sport.

Zamýšľa sa aj nad podielom PSG na kontroverznom obchode: „Veľa organizácií by vraj do takej špiny nešlo. Ale keďže sú vzťahy medzi Barcelonou a PSG už nejaký čas solídne narušené útekom Neymara, asi sa dalo čakať, že adresou pre Xaviho Simonsa bude práve tento klub.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Paríž St. Germain #Mino Raiola #Xavi Simons