Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dieťa ako artikel. PSG vyfúkol Barcelone klenot, ‚krádež‘ zariadil vplyvný agent

Francúzsky futbalový majster Paríž St. Germain podpísal trojročnú zmluvu len so 16-ročným stredopoliarom Xavim Simonsom z FC Barcelona.

25.07.2019 07:17
debata (1)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ici c'est Paris!!! ✍⚽ @psg

Príspevok, ktorý zdieľa Xavi Simons (@xavisimons),

Šikovný Holanďan doteraz hrával v mládežníckej akadémii La Masia, Katalánci mu ponúkli kontrakt s ročným platom 200 000 eur, ktorý on odmietol.

PSG o jeho príchode informoval na sociálnej sieti. Podľa španielskeho denníka Mundo Deportivo tak tínedžer, ktorého na sociálnych sieťach sleduje približne 1,7 milióna fanúšikov, stratil šancu na rýchlu integráciu do barcelonského A-mužstva cez juniorské tímy.

Očakáva sa, že kapitán mládežníckeho tímu bude v novom drese debutovať v juniorskom tíme, ktorý hrá Youth Champions, juniorskej verzii Ligy majstrov.

„Cítil som podporu a náklonnosť stoviek tisícov fanúšikov Barcelony, ktorí ma povzbudzovali a motivovali, aby som sa zlepšoval a trénoval tak, aby som si mohol zahrať za prvý tím na Camp Nou. Teraz však musím začať nové a vzrušujúce dobrodružstvo mimo Barcelony. Nemôžem sa však rozlúčiť inak ako slovami, že tento klub budem mať vždy vo svojom srdci,“ napísal na Instagrame.

„Teším sa na štart novej kapitoly v mojej kariére v jednom z top tímov sveta, PSG. Nemôžem sa dočkať štartu tréningu a tvrdej práce,“ dodal v príspevku s dresom s číslom 2022, čiže rokom, do ktorého podpísal zmluvu.

Agentom vďaka bujnej kučeravej hrive neprehliadnuteľného Simonsa je vplyvný Mino Raiola. Tréneri však jeho krokmi nie sú nadšení, médiá píšu o krádeži supertalentu či vojne medzi dvoma veľkoklubmi.

Práve Raiola mal od Barcelony žiadať profesionálnu zmluvu s lepšími peniazmi, ako ponúkla Barcelona. Katalánsky klub sa však nikam neponáhľal, nechcel, aby Simons zarábal viac ako jeho spoluhráči z tímu do 17 rokov. Aj keď v akadémii Barcelony strávil 9 rokov, ako hráč bez zmluvy prestúpil do klubu z francúzskej metropoly zadarmo.

„Etika? Žiadnu nehľadajte. Toto je jednoducho tvrdý obchod. Čo desí, je fakt, že artiklom je v podstate dieťa. Raiola navyše podpisom rodičov Xaviho Simonsa získal ďalšiu budúcu hviezdu do svojej stajne a predpokladá sa, že šikovného hráča z Holandska ešte niekoľkokrát zobchoduje,“ píše portál Nova Sport.

Zamýšľa sa aj nad podielom PSG na kontroverznom obchode: „Veľa organizácií by vraj do takej špiny nešlo. Ale keďže sú vzťahy medzi Barcelonou a PSG už nejaký čas solídne narušené útekom Neymara, asi sa dalo čakať, že adresou pre Xaviho Simonsa bude práve tento klub.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Paríž St. Germain #Mino Raiola #Xavi Simons